"Главния прокурор не иска ли да се поинтересува за консултантския

...
"Главния прокурор не иска ли да се поинтересува за консултантския
Коментари Харесай

Сашо Диков: Гешев може да се поинтересува от консултантския договор за 34 млн. евро на Иван Саздов

"Главния прокурор не желае ли да се поинтересува за консултантския контракт с Иван Саздов за 34 милиона евро обвързван с най-голямата неосъществена задгранична инвестиция у нас? Това е супер скандално, чиста проба корупция, само че от на никое място никой не реагира. Тотално безмълвие към този момент две години. Дори от страна на Бойко Борисов. Обикновено държавната осведомителна работа реагира доста бързо, в този момент две години мълчат ", съобщи Сашо Диков пред "Фрог нюз " във връзка изявление на близкия другар на премиера Бойко Борисов - Иван Саздов, който в изявление декларира, че журналистът е получавал пари, с цел да смъкна от поста министър-председателя. Ето какво още сподели Диков в отговор на въпроса си дали познава господин Саздов и за какво е ходил при него.
"Този господин, възпитаникът на ВИФ „ Георги Димитров “, аз го познавам от две години. Тогава отидох при него, тъй като разбрах, че Иван Саздов е сключил консултантски контракт за 34 милиона евро, с компания на китайският предприемач Стивън Ло, който искаше да строи „ Лас Вегас на Балканите “, както се споделяше планът.
Този предприемач имаше контракт с държавното управление на Орешарски за вложител I клас, само че меморандумите по него бяха подписани в края на Орешарски. Когато след оставката на това държавно управление пристигна Бойко Борисов, в действителност към този момент бе направена сериозна инвестиция – бяха купили голф комплекса до Елин Пелин, доста декари земи, само че трябваше да бъдат закупени още земи. По изказванията на Александър Томов, който е срещнал персонално Бойко Борисов със Стивън Ло, министър председателят му е споделил, че Иван Саздов е индивидът, който ще движи нещата.
След това е подписан този консултантски контракт за 34 милиона евро. Иван Саздов е трябвало да оказва помощ да се осъществя този план, само че той не е удължен. Александър Томов, който е изпълнителен шеф на плана, в моето предаване „ Евродиков “ декларира, че е бил отхвърлен, когато Борисов става министър-председател.
Написал съм писмо още през март 2018 година до Бойко Борисов с въпроси за какво е спрян планът и какви са взаимоотношенията му с Иван Саздов, само че отговор няма.
Преди две години, когато се срещнах с господин Саздов, направих изявление с него. Тогава демонстрирах и контракта му за 34 милиона евро. Той сподели „ Да, китайците пристигнаха при мен, упорстваха аз да съм техен съветник, само че Бойко Борисов няма нищо общо с тази работа. Знам, че искаш да накиснеш Борисов, само че аз желая да кажа истината. “ Това е истината по нашите връзки със Саздов.
Той може всичко да каже. Аз съм заплатен само, по време на цялата си кариера, от притежателите или ръководителите, в които съм работил. Всеки може да си приказва каквото си желае. Сто пъти съм казвал и, че сега, в който някой успее да потвърди, че съм взел една стотинка отвън заплатата ми, първото нещо, което ще направя е на секундата да спра да практикувам тази специалност. Саздов не е първия, нито последния, човек, който приказва такива неща. Интервюто с него може да се види, то е първото ми предаване по телевизия Евроком, от април 2018 година.
Тези изяви на господин Саздов не са нищо ново под слънцето. На всички тези хора, не им остава нищо друго с изключение на да приказват, че съм заплатен. Включително основния прокурор Иван Гешев, който съобщи, че аз и Люба Кулезич сме ходили в Белград при Цветан Василев да си „ зареждаме батериите “.
Понеже знам, че господин Гешев е доста сензитивен към препоръки, а не желая да си намерения такова нещо, не под формата на съвет, а обстоятелства мога да му предложа – този план на Стивън Ло трябваше да е най-голямата задгранична инвестиция в България, която бе оценена на 1 милиард и 600 милиона евро. По времето на Бойко Борисов тя се провали.
Питам - ще съставлява ли интерес за господин Гешев да полюбопитства за какво се е провалил този план и тази извънредно огромна инвестиция за целия преход? Тя е по-голяма от завода на Фолксваген. Всичко върви обикновено до появяването на Саздов. Нека да изследва господин Гешев.
Единият вид е, че вложителят се е отказал, само че дано да разберем за какво се е случило това, какви са били пречките. Да се поинтересува 34 милиона евро дали са естествена сума за консултантски контракт. Има ли някаква роля господин Борисов към насочването на вложителите към тъкмо този съветник, също може да се изследва. По контракта е платена първата вноска, признава си го самия господин Саздов. Сега съдят китайската компания, че не е изпълнено заплащането по този контракта. Саздов продава компанията си, само че купувачът й продължава да съди китайците. То е цяла сага. Това е тематика, която е известна от две години, само че никой не я подхваща, нито по политическа, нито по журналистическа линия ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР