Главните враждуващи страни в Либия подписаха днес в Женева споразумение

...
Главните враждуващи страни в Либия подписаха днес в Женева споразумение
Коментари Харесай

В Либия подписаха примирие

Главните враждуващи страни в Либия подписаха през днешния ден в Женева съглашение за помирение, заяви пратеникът на Организация на обединените нации за Либия Стефани Уилямс, представена от ДПА.

Тя поздрави представителите на премиера Файез Серадж и военачалник Халифа Хафтар за сполучливото привършване на договарянията и сподели, че за това е била нужна огромна храброст. "Надявам се това съглашение да постави завършек на страданията на либийския народ ", добави Уилямс.

Четвъртият кръг на военните договаряния във формат "пет плюс пет " стартира в понеделник сред делегации на подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие и на така наречен Либийска национална войска на Хафтар.

Двустранната военна комисия в същия формат ще се събере на 19 януари в Берлин, с цел да контракти по-дългосрочно помирение, а на 9 ноември в Тунис е планувано да стартират вътрешнолибийски политически договаряния.

Международно приетото държавно управление в Триполи е подкрепяно от Турция, а основаните на изток сили на Хафтар - от Русия, Египет и Обединените арабски емирства, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР