Главните сепаратистки партии в Каталуния искат да организират нов референдум

...
Главните сепаратистки партии в Каталуния искат да организират нов референдум
Коментари Харесай

Предлагат референдум за конституция на Каталуния

Главните сепаратистки партии в Каталуния желаят да провеждат нов референдум за бъдеща конституция на " Каталунската република ", която бе оповестена през октомври, само че остана единствено на думи, съобщи Франс прес.

Те оферират и в Белгия да се сътвори паралелна управническа конструкция под управлението на сваления от служба водач на Каталуния Карлес Пучдемон, който отпътува в заточение в тази страна след несполучливото оповестяване на самостоятелност на 27 октомври. Споразумението сред " Заедно за Каталуния " на Пучдемон и " Републиканска левица на Каталуния " би трябвало да бъде утвърдено и от дребната сепаратистка крайнолява партия " Кандидатура за национално единение ".
В това съглашение се плануват публични разисквания за установяване каква да е бъдещата Каталуния, които да завършат " с предложение на бъдеща конституция на Каталунската република ". Процедурата ще приключи с референдум, на който жителите ще се произнасят по всеки параграф от тази конституция. Този референдум евентуално също ще бъде разгласен за противозаконен, като референдума за самоопределяне от 1 октомври.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР