Главните лекари на най-големите COVID болници в Русия разпространиха открито

...
Главните лекари на най-големите COVID болници в Русия разпространиха открито
Коментари Харесай

Водещи руски COVID болници поканиха известни антиваксъри в моргите

Главните лекари на най-големите Коронавирус лечебни заведения в Русия разпространиха намерено писмо до известни лица и политици, критикуващи имунизациите, обявяващи се срещу ограничаващите ограничения и срещу наложително имунизиране. В текста те им оферират да ги разведат из " алените зони " на лечебните заведения, в реанимациите и моргите с умряли от COVID-19.

" Известна ни е позицията ви във връзка имунизирането на жители на Русия против COVID-19. В момента сме малко заети и, вероятно, се сещате с какво. Обаче, имайки поради какъв брой хора ви четат, слушат и се преценяват с вас, ще намерим време да ви разходим в " алените зони ", реанимациите и отделенията за патоанатомия. Може би по-късно ще измененията позицията си и по-малко хора ще умират ", написа в текста.

В него е посочен и телефон за " поръчки за визити ", който в действителност е горещата линия за ковид на медицинския контрол на Русия.

Сред подписалите се са основни лекари на лечебни заведения от Москва, Санкт Петербурт, Самара, Сочи, Краснодар и Ханти-Мансийск.

Писмото е адресирано до 12 известни лица " и други съперници на имунизирането ". Поименно са посочени водачите на компартията Генадий Зюганов и на партия " Справедлива Русия " Сергей Миронов, зам.-председателят на Държавната Дума (долната камара на парламента) Пьотр Толстой, водачът на " ляво-патриотичното " придвижване " Суть времени " Сергей Кургинян, актрисата Мария Шукшина, певиците Наталия Ветлицкая и Катя Лел, актьорите Егор Бероев и Оскар Кучера, водачът на група " Алиса " Константин Кинчев, музикантът Юрий Лоза.

Източник от Кремъл разяснява по този мотив пред изданието РБК, че " управляващите ще се борят с антиваксърите с всички законни способи, тъй като те са виновни за гибелта на хора ". Говорителят Дмитрий Песков прикани по-късно към съперниците на имунизирането " да се отнасяме законно и да не се трансформира разногласието в лов на вещици ".

 Водещи съветски Коронавирус лечебни заведения поканиха известни антиваксъри в моргите

Денис Пороценко, основен доктор на Болница№ 40 в Москва изясни в профила си в обществената мрежа " Телеграм " за какво са написали с сътрудниците си това писмо:

" Живеем във век, когато мнението на експертите във всяка област може просто да бъде унищожено от някой прочут човек. Не е значимо дали той самият е подведен или просто се прави на забавен. Последиците - това е страшното!

Скоро ще се навършат две години, откогато всички мои сътрудници от разнообразни региони, лекари, сестри, не излизаме от " алените зони " и се борим за всеки пациент. Води се напълно същинска война, всеки ден губим над хиляда души, които не са подготвили организма си за среща със смъртно рисков вирус. Да, още веднъж пиша за имунизирането против ковид и няма да се уморя да го върша, тъй като разбирам, че става дума за единственото избавление.

Но даже мои познати и другари се пробват да вадят против моите обстоятелства " контрааргументи " за " имунизирането и ограничаващите ограничения ", идващи от много известни и уважавани в страната съграждани. Оказа се, че освен аз съм в такава обстановка. Затова с сътрудниците взехме решение да се обърнем с намерено писмо към всички, които не престават да не имат вяра в сериозността на протичащото се.

Нека дойдат в лечебните заведения ни, в " алените зони ", дано със личните си очи да видят по какъв начин хората се борят за всяка глътка въздух, дано сами чуят историите на нашите пациенти, които са повярвали на тях, а не на нас, лекарите.

Пандемията няма да бъде спряна с празни приказки и разсъждения, би трябвало да се работи, другояче по този метод ще би трябвало да се борим с пета вълна, шеста, седма... Вие, които се съмнявате в силата на имунизациите, размишлявате какви били ограничаващите ограничения и обществено заблуждавате почитателите си, нямате морално право да пренебрегнете нашето намерено писмо.

Уверен съм, че откакто посетите нашите " червени зони " ще измененията отношението си и ще застанете на страната на здравия медицински разсъдък. "

Днес новите случаи на инфектирани в Русия са 33 558, откакто в предходните дни броят им наближаваше 40 000. Починалите са 1240. Официално от началото на пандемията жертва на ковид са станали 267 819 руснаци. Данните на националната статистика сочат мното по-различни данни за смъртност над нормалната - над 417 500 души, в това число на такива, за които посмъртно е открито, че са инфектирани с COVID-19.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР