Главна дирекция "Гранична полиция" публикува необходими документи за пътуване на

...
Главна дирекция "Гранична полиция" публикува необходими документи за пътуване на
Коментари Харесай

ГД „Гранична полиция“ напомня какви са необходимите документи за пътуване на малолетни и непълнолетни извън граница

Главна дирекция "Гранична полиция " разгласява нужни документи за пътешестване на малолетни и малолетни отвън граница.

При излизане от България на ненавършили пълноправие български жители и такива с двойно поданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат показани следните документи: документ за пътешестване – годни български паспорт или персонална карта.

За децата с двойно поданство – български документ за пътешестване и непознат документ за пътешестване (при съществуване на такъв).

Гранична полиция обръща внимание, че актовете за раждане на български жители не са документи за пътешестване. Оригинал на нотариално заверено документално единодушие от отсъстващия при пътуването родител

С цел понижаване времето за инспекция, родителите/придружаващите лица авансово да приготвят и показват незаверено копие на документа за единодушие, което да остане на граничния пункт след прекосяване.

Уточнение: В случай на умрял родител или напълно присъдени права на единия от родителите не се изисква декларация. Задължително е представянето на граничния пункт на оригинал и надлежно на копие/незаверено от смъртен акт или правосъдно решение.

Подробна информация за изискванията за овакантяване на страната на малолетни и малолетни български жители и такива с двойно поданство е налична на интернет страницата на Групово дело „ Гранична полиция “ в рубриката „ За пътуващите “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР