Главен инициатор е Владислав Панев от партия Зелено движение, която

...
Главен инициатор е Владислав Панев от партия Зелено движение, която
Коментари Харесай

Депутати искат легализиране на индустриалния коноп у нас

Главен основател е Владислав Панев от партия " Зелено придвижване ", която е част от " Демократична България ", имат поддръжката и на ГЕРБ, и Политическа партия

Депутати от разнообразни парламентарни групи са внесли в Народното събрание законопроект, който да легализира преработката на промишлен коноп у нас.

Очаквано основатели на предлагането са от партия " Зелено придвижване ", която е част от " Демократична България ", оповестява. Темата е от години измежду целите на " Зелено придвижване " и съпредседателят на групировката Владислав Панев беше внесъл същото предложение в предходния парламент, само че то по този начин и не стигна до пленарната зала. Сега планът е импортиран освен от депутати от Демократична България и " Продължаваме промяната ", само че и от ГЕРБ.

В момента развъждането на промишлен коноп в България е легално, само че не и преработката му. Проектът планува позволяване на преработката на подобен коноп, в който наличието на дейното наркотично вещество тетрахидроканабинол е под 0.3%.

" Ситуацията сега е Параграф 22, като развъждането на коноп е позволено след приемане на лиценз, след което преработката не е. Така редица български компании са принудени да построяват мощности, да влагат, да откриват работни места най-много в Румъния, след което да внасят назад подготвени артикули у нас. Съответно изтича стотици милиони добавена стойност от страната. А интерес за вложения има и то в изостаналите региони, в това число видинско ", написа във Facebook Владислав Панев, като стимулира внасянето на законопроекта.

" Някои ще кажат " цялата Мара втасала, тези седнали да се занимават с конопа ". Всъщност да, цялата Мара е втасала. В интервал на икономическа рецесия България има потребност да усъвършенства капиталовия климат, изключително в земеделските региони, където обезлюдяването е чудовищно. И това не се оправя с разпределяне на пари, тъй като някой би трябвало да ги създаде. Отпушването на бизнес самодейността, където е допустимо, е точна антикризисна мярка. Не подаянията, а отварянето на благоприятни условия за предприемачество ще покачат приходите трайно и неинфлационно ", добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР