Приветстваме ветото на президента върху промени в Закона за насърчаване

...
Приветстваме ветото на президента върху промени в Закона за насърчаване
Коментари Харесай

Десислава Симеонова: Приветстваме ветото на президента върху промени в Закона за инвестиции

Приветстваме ветото на президента върху промени в Закона за поощряване на вложенията. Реално се бяхме обърнали с обща позиция на  За Земята, Грийнпийс, и гражданското Равни БГ. За страдание има действителен риска през днешния ден да се вкара тази точка и да има гласоподаване на това изменение. 

Това сподели Десислава Симеонова от За Земята в изявление пред БНР.

Тя разяснява терзанията на природозащитници по отношение на измененията, които заплашват опазването на околната среда и основават риск за ощетяване на обществения интерес.

 
" Според нас то лимитира правата на жителите и застрашава действително техния живот и правото на чиста околна среда ", съобщи Десислава Симеонова.

За Земята е Неправителствени организации и не се обвързваме с политически партии, както и другите ни сътрудници в " За да остане природа в България ". Смятаме, че абсурдът за Корал не е обект на нашата работа. Притесняват ни подобен вид дейности – противоконституционни, като да се направи изменение на закон в границите на седмица, нарушавайки абсолютния ред за процедурите ", изясни Симеонова от За Земята.

И добави: 

" Има редовно така наречен черен пиар към гражданските организации. Това е от години и върви редовно против нас, ние постоянно сме " зложелател на народа ", макар че правото на чиста естествена среда е заложено в Конституцията и подсигурява здравето на хората. Ние с нашата работа действително се борим за запазване на природата и човешкия живот. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР