Главен герой в Нашият ден е актрисата Гергана Стоянова.Планирането –

...
Главен герой в Нашият ден е актрисата Гергана Стоянова.Планирането –
Коментари Харесай

Гергана Стоянова: Любопитна личност съм, на това уча и децата си

Главен воин в " Нашият ден " е актрисата Гергана Стоянова.

Планирането – на чаша чай

" Всичко си възнамерявам и се усещам доста добре и доста спокойна. Празнувам, планирайки, наложително с чаша черен чай в ръка. 

 Балчик и хоровата музика

" Спечели ме вечно Балчик, завоюва ме вечно и хоровата музика. Имах достойнството и привилегията да бъда водещ на Десетото разширено издание на Международния хоров фестивал " Черноморски звуци ". Когато се срещнах с страстта на хората на сцената, имах възприятието, че съм се хвърлила в бурно море. Атмосферата е невероятна и е друго чувството да си на открита балчишка сцена. 

От 25 години повеждам разнообразни събития в страната, постоянно на драго сърце се срещам с хората из цялата страна. Виждам един ужасно непокътнат дух, пламъчето си гори, виждам грамотни хора и съм щастлива, и постоянно се веселя, когато попадна на вълнуващ и грамотно написан сюжет, впечатлявам се от жара и ентусиазма, с който тези хора работят. 

Пандемията



" На мен ми хареса. Първо, изкарах Covid в края на годината, само че, защото имам да правя доста неща отвън работа (шия, пробвам се да рисувам... групирам книги), постоянно имам един Бележник на вдъхновението... протоколирам си неща, които ме въодушевяват, за по-късно. Любопитна персона съм, на това изучавам и децата си. 

Четенето и построяването на личността

" Четенето е извънредно значимо за интелекта, за това да се научиш да приказваш вярно, да използваш повече от 300 думи в всекидневието си. Казвам на децата си, че е доста секси да си интелигентен ! Те са в такава възраст, в която би трябвало да впечатляват противоположния пол. Много е секси мозъкът ти да е като бръснач и да имаш интелигентно възприятие за комизъм .



Много е значимо да помним, че първоначално бе словото, а не златото. "

За премиите и оценката на сътрудниците, за дублажа, театъра, киното и другите провокации – чуйте диалога с Гергана Стоянова в звуковия файл.

Снимките са предоставени от Гергана Стоянова.

Родена е на 28 февруари 1972 г. През 1989 година приключва СУ „ Кирил и Методий “ в Бургас и специализира фешън текстил в град Карнобат. През 1994 година завършва ВИТИЗ със компетентност Актьорско майсторство за трагичен спектакъл в класа на проф. Надежда Сейкова и доц. Илия Добрев. 

 Играе в Драматичния спектакъл в Перник (1992-1994), Драматичния спектакъл в Пазарджик (1994-1997), Театър " Барбуков " (1997-1998) и " Сълза и смях "  в София (1998-2000). От 1993 до 1994 година е водеща на предаването „ Знаете ли български? “. От 1996 до 1997 година води предаването „ Свят за двама “, след това и „ Природата в нас “ през интервала (1997-1998), а през 1998 година води и „ Чудото с българина “. През 2000 година основава предаването „ Иначе “ за bTV, което води до 2006 година През 2007 година е един от репортерите във втория сезон на реалити шоуто Сървайвър БГ.

От 2007 година Стоянова е шеф на продуцентската къща „ Иначе “, а също продуцира музикални и рекламни видеоклипове, документални филми, радиоклипове и разнообразни кино и телевизионни планове. Занимава се с организацията на ПР и имиджови събития за известни компании. От 2007 до 2010 година е сценарист на предаването „ Огледала “ по bTV, а след прекосяването му към PRO.BG през 2009 година е негова водеща. Сценарист е на реалити шоу стратегии и корпоративни събития.

 Пише сюжети за „ Клуб Лукс “ по TV2 и Music Idol за bTV. Стоянова има функции в 27 кино лентата за БНТ. През 2012 година е водеща на предаването „ Малки истории “ по БНТ. През 2012 и 2013 година води лична графа за всемирски вести в предаването „ Денят от близко с Мария “ по БНТ. От 23 септември 2013 година до 7 март 2014 година е водеща на предаването „ Усещане за жена “ по TV7, само че напуща с цел да се занимава с работата си в Министерството на културата. През 2019 година придобива известност с ролята си на доктор Поли Грънчарова в медицинския сериал „ Откраднат живот “. 

През 2021 година играе в първата българска пиеса за дублажа „ Гласове чартърен “ в спектакъл „ Криле “, където си партнира със Симеон Владов, Виктор Танев и Симона Трайкова, с драматург и режисьор Христо Ботев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР