Главатарят на терористичната групировка Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади

...
Главатарят на терористичната групировка Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади
Коментари Харесай

Американските военни разказаха за криещия се в пустинята лидер на "Ислямска държава"

Главатарят на терористичната формация " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади живее и се крие " някъде в пустинята край река Ефрат ". Това съобщи генерал-лейтенант Кенет Макензи, номиниран от американския президент Доналд Тръмп за поста на началник на централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, оповестява The EurAsian Times.

В отговор на въпрос относно най-новата информация за ръководителя на ИД, той казва, че ал-Багдади е " много уплашен човек, който се спасява с бягство ". Според него 46-годишният терорист не е в състояние да организира нови нападения от ИД, тъй като изразходва всичките си сили, за да се крие.

" Само искам да отбележа: докато се притеснява дали може да оцелее през следващия час, е трудно да направи конспирация за извършване на атаки в Детройт ", обяснява Макензи.

Както отбелязва изданието, съдбата на ал Багдади и местонахождението му не са известни със сигурност. Според някои версии той страда от тежка форма на рак, а според други, той е прикован към леглото поради нараняване. През последните години многократно се е появявала информация за ликвидирането на ал Багдади или взимането му в плен. Всички тези съобщения не се потвърждиха.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР