Гласувайки, българите в чужбина укрепват духовната връзка с родината и

...
Гласувайки, българите в чужбина укрепват духовната връзка с родината и
Коментари Харесай

Румен Радев призова за активно гласуване от българите в чужбина

Гласувайки, българите в чужбина укрепват духовната връзка с родината и ангажираността си с обществено-политическия живот в България. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на по време на видеоконферентна среща с представители на български организации зад граница като част от консултациите за осъществяване на идните парламентарни избори.

,,За първи път вършим избори в условия на пандемия, освен в България, а и в целия свят. Затова за нас е от особена значимост в тези избори да бъде обезпечено здравето на всички наши сънародници, без значение къде се намират и да бъде обезпечено конституционното им право да гласоподават, без значение къде по света се намират. Разбира се, да създадем и по този начин, че всички дружно да подсигуряваме дейни избори с естествена изборна интензивност и с доверие в изборния процес'', уточни първоначално президентът.

Гласуването в чужбина за нас има още едно значимо значение – освен да бъде зачетен вашият глас, само че за нас българите в чужбина, гласувайки, укрепват своята духовна връзка с родината и ангажираност с обществено-политическия живот в България, което е извънредно значимо. Това е доста значим факт, върху който би трябвало да работим всички дружно: институции, цивилен организации и политически партии, тъй че вашето присъединяване в тези избори да бъде интензивно. Пандемията показва редица провокации пред вас и пред всички институции по отношение на организирането на този избирателен развой, регистрира още президентът.

По думите на Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на е значимо мнението на съгражданите ни зад граница по въпроса за възможна смяна в изборното законодателство, както и по организацията за гласоподаване в чужбина. Той напомни, че по време на консултациите досега е била разисквана и опцията за гласоподаване по пощата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР