Гласуването върху новата резолюция за прекратяване на конфликта в ивицата

...
Гласуването върху новата резолюция за прекратяване на конфликта в ивицата
Коментари Харесай

Съветът за сигурност към ООН отложи гласуването на резолюция за прекратяване на огъня в Газа

Гласуването върху новата резолюция за преустановяване на спора в линията Газа беше отсрочено в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Съединени американски щати към този момент постановиха несъгласие на две по-ранни резолюции, които призоваваха за неотложно преустановяване на огъня в Газа с филантропична цел. Опасенията бяха, че това ще разреши на групировката „ Хамас “ да се прегрупира.

“Вярвам, че страните, които имат отношение и интерес към този текст, си сътрудничат на най-високото дипломатично равнище, с цел да реализиран дефиниция, която да има резултат на терена. Дипломацията лишава време “, съобщи непрекъснатият представител на Обединените арабски емирства към Организация на обединените нации, предава портала Voice of America (VOA).

Бойците на придвижването направиха ненадейно и солидно терористично нахлуване в Израел на 7 октомри, като отвлякоха и взеха за заложници 240 души, измежду които както израелци, по този начин и задгранични жители. При офанзивата бяха убити към 1200 души, в това число при терористично нахлуване по време на музикален фестивал, на който е имало и доста чужденци.
„ Чуваме апелите на доста страни да се приключи спора, което всички желаеме да забележим. Но не чуваме никой да приканва „ Хамас “ да спре да се крие да се зад цивилни, да смъкна оръжието и да се съобщи “, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и добави: „ Това ще свърши още на следващия ден, в случай че „ Хамас “ създадат това “.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде поръчка, че сраженията няма да спрат, до момента в който Израел не извърши задачите си. „ Кой мисли, че ние ще спрем? Елиминирането на „ Хамас “, освобождението на нашите заложници, на премахването на опасността на „ Хамас “ от Газа. Те имат две варианти – да се предадат или да умрат “, съобщи Нетаняху.

Правителството на Нетаняху, обаче, се сблъсква с увеличаващ се напън от роднините и околните на 100 останали заложници да се спогодят с „ Хамас “ и да върнат заложниците. От групировката обаче имат лични условия – освобождението на заложниците да е против преустановяване на военните дейности. На този стадий обаче няма изгледи за помирение.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР