Гласуването по вота на недоверие утре от 15 часа. За да

...
Гласуването по вота на недоверие утре от 15 часа.
За да
Коментари Харесай

Гласуването по вота на недоверие утре от 15 часа

Гласуването по вота на съмнение на следващия ден от 15 часа.

За да бъде сполучлив, той би трябвало да събере най-малко 121 гласа “за ”. Формациите, които желаят промяната на властта, разполагат със 72 гласа.

Нов избор на съмнение

Ако кабинетът оцелее при утрешното гласоподаване, то от Българска социалистическа партия стартират събирането на подписи за нов избор на съмнение.

“Той ще бъде на тематика “Национална сигурност и защита ” и ще бъде импортиран още идната седмица ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В претекстовете към импортирания избор на съмнение е записано, че в недалечното минало България е била неоспорим енергиен водач в Югоизточната част на Европа. Изтъква се и че в този момент нашата страна може да се трансформира от експортьор на електрическа енергия във вносител. Припомня се, че на 12-ти януари тази година с цялостно болшинство в Народното събрание е признато решението за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност в част “енергетика ”. По-конкретно да отпадне задължението за намаляването на въглеродните излъчвания с 40% до края на 2025-та година.

Вносителите акцентираха, че през месец юли тази година е признато и решение, че терени на мини “Марица-Изток ” няма да бъдат разпродавани на разнообразни компании. Въпреки това българското държавно управление изпраща на Европейска комисия териториални проекти за преход, противоречащи на редица към този момент взети в Народното събрание решения.

В дебатите бе декларирано, че е изцяло неприемливо изпълнителната власт да неглижира решенията на Народното събрание. Бе казано, че общата загуба за стопанската система от закриването на въглищните централи ще бъде за над 2 милиарда лв.. На база 1,7 милиарда лв., които вероятно ще получим еднократно от Европейския съюз.

Преди минути министър председателят Николай Денков акцентира, че кабинетът не затваря енергийни мощности. По думите му до 2040 година растежът на енергийните мощности у нас ще бъде два пъти и половина. Той добави, че България има късмет да изнася ток, само че единствено измежду смяна на енергийната си тактика.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР