Гласуването на комисиите разгорещи страстите в парламента, предаде репортер на

...
Гласуването на комисиите разгорещи страстите в парламента, предаде репортер на
Коментари Харесай

Комисиите в парламента скараха депутатите

Гласуването на комисиите разгорещи пристрастеностите в Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Причината е че близо няколко месеци откогато е образувано новото Народно събрание то към момента няма образувани непрекъснати комисии и по този начин законодателната работа не може да стартира. А в деловодството към този момент са импортирани над 50 законопроекта.

Вчера на председателски съвет партиите се схванаха единомислещо през днешния ден да изберат състав, само че не и ръководители на комисиите. А съвещанията да се водят от член, посочен от ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Днес от ГЕРБ са внесли план на решение тази концепция да се вкара в правилника на Народното събрание.

Това обаче провокира пристрастености измежду депутатите. Настимир Ананиев се ядоса, че даже не са виждали плана на решение, импортиран от Десислава Атанасова.

" Това нещо е вкарано през вчерашния ден, дори не знам в какъв брой часа, може би в 5 без 5. И в един миг идва някой тук, изчита нещо и ние би трябвало да го гласуваме като не знам какво... Нарушавате правилника редовно към този момент и не мога да схвана какво се случва ", сподели Ананиев от ПП-ДБ.

След думите му Желязков сподели, че на председателски съвет е било обсъждано по какъв начин да се направи по този начин, че институциите да проработят, въпреки и да няма образувано болшинство в Народно събрание.

Академик Николай Денков от ПП-ДБ удостовери думите на Желязков, само че изясни, че Движение за права и свободи споделили, че не би трябвало да се работи, до момента в който няма определени ръководители и болшинство.

И изиска комисията по правни въпроси да се извади пред скоби и да се избере началник за нея, по отношение на джентълменското съглашение, реализирано сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Движение за права и свободи пък обясниха, че предлагането би трябвало да се впише в правилника, защото те не могат сами да си изберат началник по време на съвещание - това е право на пленарната зала.

Акад. Денков пък изиска публицистична смяна в предлагането на ГЕРБ, като се впише, че този режим важи единствено за първото съвещание на комисиите и по този начин да се даде време да се изберат непрекъснати управления.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия също поддържа концепцията за смяна в правилника и упрекна ГЕРБ и ПП-ДБ, че бавят работата на Народното събрание.

Заради разногласията шефът на правната комисия в 48-ото Народно събрание Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС съобщи, че не желае да води съвещанията на новата комисия по правни въпроси.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи пък предизвести, че в случай че не се одобри предлагането на ГЕРБ, комисиите няма да проработят и че това няма да пришпори " консенсуса ". Ако пък се приемело решението на акад. Денков, те щели да работят единствено за едно съвещание, на което да одобряват правилниците си за работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР