Гласувам с мисълта колко е важно, въпреки всички безотговорни опити

...
Гласувам с мисълта колко е важно, въпреки всички безотговорни опити
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще трябва да се отваря Изборния кодекс, но това остава за след балотажа

Гласувам с мисълта какъв брой е значимо, макар всички безотговорни опити да се дискредитира изборния развой, да се дестабилизира, да се внесе безпорядък. Това разяснява съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, откакто даде гласа си в София, съобщи Нова тв.

„ Правото на глас е най-силният инструмент да подсигуряваме, че България ще продължи да се развива по европейски, либерален път, по пътя на промените, който е безалтернативен. Много е значимо всеки да схваща своята отговорност и да гласоподава ”, разяснява Иванов.

Той разяснява, че хартиената бюлетина дава опция за злоупотреби, а и за неточности, само че въпреки всичко е по-добре да се гласоподава.

„ Без причини беше анулирано машинното гласоподаване, само че не трябва да позволим това да демотивира хората ”, сподели Иванов.

„ Срещу машинното гласоподаване беше водена дълга и неуморима война от на практика всички политически сили, безусловно безконтролно. Ще бъде мъчно, би трябвало да отстояваме това достижение. Очевидно ще би трябвало отново да се отваря Изборния кодекс, да се преразглеждат избрани положения и гаранции. Но всичко това е за след балотажа ”, сподели Иванов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР