Гласуваха за Продължаваме промяната, защото са склонни за говорят с

...
Гласуваха за Продължаваме промяната, защото са склонни за говорят с
Коментари Харесай

Юлий Павлов: На хората им писна да ходят по избори, искат кабинет

Гласуваха за " Продължаваме промяната ", тъй като са склонни за приказват с всички за държавно управление, споделя социологът Юлий Павлов
 

- Г-н Павлов, кое за Вас бе най-изненадващото на тези избори?

- Фактът, че Продължаваме промяната изпревари ГЕРБ-СДС. Това е огромната изненада. Всички организации давахме преднина за ГЕРБ, която бе стопена в последната седмица. Всъщност сред една четвърт и една трета от интервюираните са взели решение в последната седмица. А тогава ние не правехме изследвания. И техните настройки не могат да бъдат измерени.

- Защо се насочват към Продължаваме промяната, а не към друго?

- Защото въпреки всичко те изглеждаха най-склонни да договарят с всички за сформиране на държавно управление.На хората им писна да вървят на избори и естествено, прагматично взеха решение да поддържат тези, които съвсем не сложиха червени линии, а споделиха, че почти ще договарят с всички.

- Мислите ли, че може да се сформира държавно управление в тази обстановка?

- Тя с нищо не е по-различна от предходните парламенти. Отново имаме три центъра. Имаме ГЕРБ и Движение за права и свободи, имаме партиите на смяната, и имаме партията, която сама се дефинира като антисистемна - ИТН. В предходния парламент разговорът сред партиите на смяната и антисистемната партия не се състоя и това бе повода да нямаме държавно управление. Сега в случай че не се състои, отново няма да имаме държавно управление. За държавно управление трябват четири партии.

- Това ми наподобява на обаян кръг.

- Да, само че в този кръг въпреки всичко има една смяна. Изборите костват значително пари, а партиите към този момент похарчиха много от тях. Част от тях свършиха парите, на други търпението на спонсорите им свърши. Така че считам, че към този момент икономическата логичност, че не може да се пилеят пари напразно, да се повтаря едно и също деяние и да се чака друг резултат, ще надделее. Надявам се, въпреки че в България нищо не е несъмнено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР