Гласоподавателите в САЩ за президентски избори вече гласуват по пощата

...
Гласоподавателите в САЩ за президентски избори вече гласуват по пощата
Коментари Харесай

Американците масово се втурнаха да гласуват

Гласоподавателите в Съединени американски щати за президентски избори към този момент гласоподават по пощата или отиват в центрове за ранно гласоподаване преди изборите на 3 ноември. В предварителното гласоподаване са взели участие повече от 34 млн. гласоподаватели.

Всяка бюлетина се оглежда, с цел да се ревизира дали изборът е вярно маркиран, дали има автограф на гласоподавателя и всичко друго е наред. В годината на пандемията от ковид доста щати улесниха гласуването по пощата.

Докато главните президентски акции на президента Доналд Тръмп и някогашният вицепрезидент Джо Байдън вършат своя финален напън за поддръжка, чиновниците по сигурността на изборите от ден на ден бият паника - че този избирателен ден няма да бъде сходен на всеки различен в скорошна история.

Поради пандемията от ковид, някои специалисти предвиждат, че към 80 милиона души в Съединени американски щати ще гласоподават по пощата за изборите през ноември, спрямо към 33 милиона души (гласували по пощата или дали своят вот отсъстващи) на последните президентски избори през 2016 година

„ Имайте малко самообладание “, сподели Кристофър Кребс, шеф на Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата (CISA), по време на полемика. „ Това евентуално ще отнеме повече време, да се преброят гласовете. “

Но в случай че изборните чиновници към момента преброяват бюлетините на 4 ноември, това ще бъде първият път след президентските избори през 2000 година, когато американците ще би трябвало да изчакат известно време, преди да схванат кой печели. Същата година президентът Джордж Буш победи след нескончаем правосъден развой, включващ броене в щата Флорида.

Добавянето към капацитета за комплициране на резултатите от изборите е вероятността самите резултати, даже откакто бъдат сертифицирани, да бъдат оспорени. Служителите на държавни и локални избори към този момент се приготвят за евентуални правосъдни каузи.

Данните от Федералната изборна комисия демонстрират, че както акцията на Тръмп, по този начин и Байдън харчат стотици хиляди долари за юристи в подготовка за предстоящата правосъдна борба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР