Мегадонорът на Републиканската партия налива милиони в усилията си да попречи на поправката за абортите в Охайо

...
Гласоподавателите на Охайо се отправят към урните във вторник, 8
Коментари Харесай

Гласоподавателите на Охайо се отправят към урните във вторник, 8 август, за да гласуват по брой 1. Следната история беше публикувана за първи път на 28 юли.

Нови записи за финансиране на кампанията показват, че републиканският мегадонор от Илинойс Ричард Улилайн финансира по-голямата част от кампанията, насочена към осуетяване на конституционната поправка относно абортите в Охайо.

анкета, публикувана тази седмица, установи, че 58% от жителите на Охайо подкрепят конституционна поправка.

Тази подкрепа може да не е достатъчна, за да премине. Понастоящем подобни изменения изискват подкрепа от обикновено мнозинство — 50% + 1 глас. Но ръководеният от Републиканската партия щатски законодателен орган организира специални избори за 8 август, за да повиши прага до 60%. Тази мярка е известна като Проблем 1 в Охайо.

Uihlein, магнат с доставка на доставки от Илинойс с история на дарения на групи против абортите, беше главният финансист на Protect our Constitution, основната група, подкрепяща Проблем 1. Uihlein даде 4 милиона долара на групата, по-голямата част от събраните 4,85 милиона долара.

Миналия месец разследване на CBS News установи, че Uihlein е имал огромна роля за включването на брой 1 в бюлетината. През април той даде 1,1 милиона долара на политическа комисия, оказваща натиск върху републиканските законодатели да одобрят извънредните избори през август. Финансовите разкрития показват, че фондация, контролирана от Uihlein, е дала близо 18 милиона долара на базирана във Флорида организация, която прокарва подобни промени в процеса на конституционни промени в щатите в цялата страна.

Uihlein не отговори веднага на искането за коментар.

Републиканците от Охайо, настояващи за промяна на правилата относно конституционните поправки, първоначално таксуваха усилието като такова, което ще попречи на външни интереси да повлияят на държавна конституция. Но поддръжниците, включително държавният секретар Франк Лароуз, оттогава признават, че промяната ще направи по-трудно приемането на конституционна поправка относно аборта.

Миналата година гласоподавателите в Канзас и Мичиган избраха да запазят достъпа до аборти в своите щатски конституции с малко под 60% одобрение.

След като извънредните избори през август бяха одобрени, започнаха да текат пари от двете страни. Централната група, която се противопостави на повишаването на прага за приемане на поправка до 60%, Един човек, един глас, събра общо 14,4 милиона долара. Фондът Sixteen Thirty е дал 2,5 милиона долара за усилията, показват финансовите записи на кампанията. Групата, базирана във Вашингтон, е похарчила милиони за леви каузи, включително кампанията срещу утвърждаването на тогавашния кандидат за Върховния съд Брет Кавано.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР