Глашатаят на глобализма на Ротшилдите отново демонстрира отчайваща русофобияВ света

...
Глашатаят на глобализма на Ротшилдите отново демонстрира отчайваща русофобияВ света
Коментари Харесай

Сивият кардинал Атали отново се освети

Глашатаят на глобализма на Ротшилдите още веднъж показва отчайваща русофобия

В света има група политици, които се назовават сиви кардинали. Те не заемат постовете на президенти, канцлери или министър-председатели, само че все пак въздействат върху вътрешната и външната политика на страните, както и върху общата интернационална политика.

По предписание те работят като връзка сред финансовата олигархия (която може да се назова черни кардинали) и формалните управляващи. Такива „ сиви преосвещенства “ от международна класа през днешния ден са Хенри Кисинджър (най-възрастното сиво преосвещенство “ който неотдавна навърши 100 години), Клаус Шваб (президент на Световния стопански форум), Джордж Сорос, Жак Атали.

Ще се спра на последния. В Уикипедия той е показан като прочут икономист и финансист. Съветник на президента на Франция през 1981-1991 година, президент на Европейската банка за възобновяване и развиване през 1991-1993 година Също по този начин плодороден публицист, от 1969 година до 2023 година, за 54 години, Атали разгласява 86 книги.

Името на Жак Атали не е доста постоянно срещано в медиите през днешния ден (последният пик в медийната му интензивност беше през двете години на така наречен covid пандемия, когато Атали постоянно приказва по тематиките за вируси, имунизации, здравна организация и така нататък.). Но при започване на този юли името на нашия воин още веднъж проблесна по отношение на историята, предизвикана от известните съветски пранкери /шегаджии/, настоящи под прякорите Вован и Лексус. Ще я очертая в резюме.

Майтапчиите съумяха да интервюират Жак Атали на 6 юли, като се показаха от името на някогашния украински президент Петро Порошенко. Интервюто се организира на британски език.

Както споделят някои коментатори, сивият кардинал Атали " освети " същинската обстановка в лагера на страните от " груповия Запад ". Ще подчертая десетте съществени точки от " откровенията " на Жак Атали.

Първо , Атали за следващ път показва своята последна, отчайваща русофобия и приканва Запада да бъде пореден русофоб: „... Западът има илюзията, че в Русия ще има народна власт “. Това е илюзия: „... не би трябвало да вършим компромис с Русия “ и че е нужна цялостна и дефинитивна победа на Украйна над Русия и Путин. За днешна Украйна, счита той, „ няма друго решение с изключение на цялостна победа и освобождение от Путин. Трябва да поемем всички вероятни опасности. ”

Второ , Русия може да бъде разчленена. Атали приказва за „ дълъг диалог преди месец с Хенри Кисинджър, “ друго известно височайше лице, за бъдещето на Русия, „ разграничена на три елементи: западна Русия, която може да стане част от Европа, източна Русия, която ще бъде погълната от Китай, а по средата ще имаме нещо като Ирак или Афганистан, цялостна с ислямисти “. Вярно, не е доста ясно дали сходно разделяне на Русия ще се случи непринудено или това е проектът на Запада.

Трето, Атали изрази съществени опасения, че Съединените щати, които водят „ груповия Запад “, може да спрат да поддържат Украйна в нейната борба с Русия. Казано по-просто, те могат да " прецакат " Украйна. „ Има един призрачен сюжет, при който Съединени американски щати споделят: „ Стига, стига, повече няма да оказваме помощ на Украйна. Трябва да седнем на масата за договаряния. "

И това е - нито Франция, нито Англия ще могат да създадат това. Но Съединените щати са в положение да изискат от Киев преустановяване на огъня непременно. Сигурен съм, че нашата задача е да се избегне този сюжет “, признава Жак Атали.

Четвърто, Атали приканва някогашния президент на Украйна да компенсира незадоволителните старания на настоящия президент на Украйна във връзка с драматизирането на обстановката в „ Незалежная “: „ Ако бях на ваше място, бих драматизирал обстановката повече, в сравнение с прави Зеленски. Трябва да се каже, че може да ви свършат боеприпасите и оръжията. И макар че не е правилно, вие, господин Порошенко, би трябвало да драматизирате рисковете. “

Пето, Атали признава слабостта на европейската промишленост, която се бори да се оправи с потребностите на Украйна: „ Руснаците вършат всичко допустимо, с цел да отслабят Западна Европа, а истината е, че ние сме слаби, нашата военна промишленост не създава задоволително. Ние нямаме военна стопанска система. " Съответно Атали приканва за активизиране на европейската стопанска система: „ Преди две години настоях да бъдем в нея (мобилизираната стопанска система. - В.К.), а по-късно предходната година. Не сме мобилизирани и не усещаме потребност да вършим повече. “

Шесто, в Европа надалеч не всички страни са консолидирани в битката против Русия. Атали е изключително засегнат от позицията на Унгария, която неведнъж е отказвала да доставя оръжие на Украйна. Атали приканва да " забравим " Унгария: " Унгария е злополука, не си губете времето с тях. "

От свое име ще прибавя, че друго „ сиво преосвещенство “ Джордж Сорос (евреин от маджарски произход) приказва по-подробно за „ предателската ” позиция на Будапеща. Атали приканва и другите страни от Европейския съюз да се оттеглен: „ Има по-важни страни, като Италия, Испания, които към момента внасят съветски нефт. “

Седмо , Атали загатва, че тръбопроводът " Северен поток " е бил взривен от Вашингтон, тъй като е неблагоприятен за американския бизнес. Той (Атали) " в действителност счита, че е допустимо американците да стоят зад това. " Това усилва търсенето на американски полутечен газ, усилва енергийните разноски на европейската стопанска система и отслабва нейната конкурентна позиция във връзка с американската стопанска система.

Отслабването на европейската стопанска система индиректно визира китайската стопанска система, защото доставката на артикули от Средищното царство към Стария свят понижава. Китайската стопанска система към този момент изпада в усложнения, а отслабването на европейската стопанска система ще ги изостри. Унищожаването на тръбопровода е като изстрел, който може да улучи три заека с един изстрел: Русия, Европа и Китай.

Осмо , Атали подлага на критика икономическата политика на Съединени американски щати и предвижда икономическа рецесия в доста близко бъдеще. Той назовава неточност непрекъснатото повишение на главния % от Федералния запас на Съединени американски щати. Това покачва риска от криза, и то освен в Съединени американски щати, тъй като незабавно ще се популяризира в Европа и други елементи на света.

Добре е, че Вашингтон съумя да реализира консенсус по въпроса за държавния дълг (премахването на „ тавана “ на дълга до идващите президентски избори). Но шумът към бюджета във Вашингтон продължава. Суетене към съответни позиции на разноските и приходите. Това раздрусва политическата обстановка в Америка:

" Тъй като изборите наближават, демократите желаят да усилят налозите, а републиканците желаят да понижат разноските, те не могат да се спогодят.Има риск от застоялост и съмнение в $, доларът може да падне внезапно. “ Кога може да стартира икономическата рецесия? „ Всички специалисти считат, че е допустима огромна рецесия още през август “, отбелязва Атали.

Той прецизира своята прогноза: „ Офисът ми изготви пагубен меморандум преди два дни […] той е конфиденциален, предопределен за някои държавни глави, ние издаваме седмични бележки за обстановката за няколко държавни глави. Най-лошият сюжет е рецесия на Deutsche Bank, последвана от рецесия в американската финансова система. Това ще бъде същинска рецесия, която ще докара до кредитни ограничавания и световна криза. Рискът от криза тревожи Атали освен от икономическа, само че и от политическа позиция. Може да повлияе на събитията в Украйна, а точно „ ще сътвори проблеми в подпомагането на Украйна “.

Девето , Атали похвали водещите западни медии: " Нашите медии са отлични, френските и американските медии са изцяло за Украйна. " И всички съветски медии, най-вече RT или Sputnik, бяха неразрешени.

Десето , „ сивото преосвещенство “ се скара на " спонсорирания " от него френски президент Макрон. Атали още веднъж подсети, че е доста непосредствен с президента Макрон, който в миналото беше негов асистент. „ Съветвам го колкото е допустимо повече, тъй като съм срещу политиката му. Мисля, че прави доста неточности. Той е извънредно неизвестен и това не е добре. "

В умозаключение желая още един път да подчертая, че всеки сив кардинал има своите шефове и настойници под формата на един или повече " черни кардинали ". В случая с Жак Атали неговите „ черни кардинали “ са Ротшилдови.

В съпоставяне с други известни сиви кардинали, Атали е много млад. Тази година (1 ноември) той ще навърши едвам 80. Това е много малко спрямо Хенри Кисинджър, който означи стогодишнината си през май тази година. По-възрастен от Атали е и Клаус Шваб (навърши 85 през март) и Джордж Сорос (навърши 93 през август).

Това значи, че в случай че няма медицински „ непреодолима мощ “, тогава Атали ще бъде дълго време на работа при Ротшилд и ще извършва предоставените му функционалности на сив кардинал. Веднъж в една от моите изявления споделих: „ Това, което на Ротшилдови е в мислите, у Жак Атали е на езика му “. Затова ще продължим да следим изявленията на този финансист и икономист. А също и новите му книги, в които има доста " разкрития ", които оказват помощ да се схванат проектите на света на задкулисието против човечеството.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР