Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в

...
Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в
Коментари Харесай

Подкаст | След първите 100 дни: в каква посока се движи новото управление

Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.
Your browser does not support the audio element.
Прието е, че първите 100 дни на всяко държавно управление служат за ориентир накъде върви всяко ново ръководство. Журналистите от " Капитал " наблюдаваха какво се е трансформирало през последните трите месеца откогато ръководи ротационният кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ и на какъв стадий са целите, които болшинството зад него разгласи (четете в детайли в тематиката ).
Най-видимата смяна е в позицията на България на външнополитическия терен и по-специално връщането на страната при сътрудниците й от Европейски Съюз и НАТО във връзка с войната на Русия против Украйна. Тя се дължи на твърдата позиция на министъра на защитата Тодор Тагарев за военна поддръжка на Киев и за унищожаване на съветското въздействие в бранша на сигурността. Обявените цели остават в друга степен на стартовата позиция и без изясненост дали, по кое време и по какъв начин ще се случат. Това, с което новото ръководство главно се занимаваше в миналите три месеца, бяха назначенията на другите равнища. От тях се вижда сериозното наличие на ГЕРБ освен във втория ешелон на властта, само че и в някои от най-ресурсните браншове на държавното ръководство - макар изказванията на водача й Борисов, че вземат участие единствено с министъра на външните работи Мария Габриел. Новото от първите 100 дни е и приобщаването на Движение за права и свободи към ръководещото болшинство и съпровождащата го акция за изчистване на облика на глобения по " Магнитски " за корупция народен представител Делян Пеевски. В този епизод на подкаста " Гласът на Капитал " приказваме по тези тематики с политическия редактор в " Капитал " Румяна Червенкова. Реклама
Ще чуете:

Какъв еа моделът на сегашната власт и кай каква роля играе в него? За какво приказват назначенията, в това число в държавните сдружения? Защо е мъчно да има смяна в пътните поръчки? Какво може да се чака?
Свързани публикации Назначенията: Дялани камъни на ГЕРБ в здравното министерство 15 септември 2023, 07:55 След 100 дни: Хубаво е, само че не е готово 15 септември 2023, 07:08
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР