Гласът на Капитал e , в който журналистите разказват интересна

...
Гласът на Капитал e , в който журналистите разказват интересна
Коментари Харесай

Любимата на чужденците специалност "Медицина" в България

" Гласът на " Капитал " e, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсят отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Всяка година в България идват хиляди младежи от целия свят - от европейски страни, както и от други географски ширини като ЮАР, Бангладеш и други Причината - желаят да учат тук, най-много в областта на опазването на здравето.

През последните години се следи ясна наклонност - в компетентност " Медицина " в българските университети задграничните студенти са даже повече от българските. А в " Стоматология " се образоват към 45% от задграничните студенти.

 България е отличник в Европейски Съюз по дял на задграничните студенти по медицина България е отличник в Европейски Съюз по дял на задграничните студенти по медицина

За да разбираем на какво се дължи, в този епизод на подкаста беседвам с журналистката в " Капитал " Наталия Бекярова с жива връзка от Пловдив. Тя споделя за огромния интерес към здравните специалности в българските университети, какви са плюсовете и минусите, има ли езикова преграда и дали студентите остават тук откакто завършат.

Ще чуете още:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР