„Гласът на българите в Европа не се чува. Доказателство за

...
„Гласът на българите в Европа не се чува. Доказателство за
Коментари Харесай

Движение 21: Дебатът за бъдещето на Европа и България са свързани

„ Гласът на българите в Европа не се чува. Доказателство за това е, че изгодите за елементарния български жител са пренебрежимо дребни и не се отразяват върху подобряването на виталното ниво. И по този начин ще продължава да бъде в случай че изпратим и този път в Европейския парламент същите представители, от същите партии, които ръководят България през последното десетилетие. Ако изпратим същите подвластни евродепутати, България ще продължи да губи повече, в сравнение с да печели от участието си в Европейски Съюз. " С тези думи се обърна към пловдивчани Лидия Чорбанова, зам.-председател на партия Движение 21 и втора в листата с претендентите за евродепутати по време на полемика, в която взе присъединяване и водачът Татяна Дончева. Срещата се организира в изложба Arsenal of art в квартал Капана. Чорбанова посочи, че придвижването се включва в конкуренцията за Европейския парламент тъй като има вяра, че смяна е допустима и тя е в ръцете на всеки то нас.
Водачът на листата Данаил Георгиев показа останалите претенденти за Европарламента и означи, че 3-ма от тях са тясно свързани с района на Пловдив - доктор Лидия, Чорбанова, Павлина Ковачева и доктор Вяра Гришина. Повечето от хората, на които политическата мощ залага са млади и доста енергични. Дебатът за бъдещето на Европа и дебатът за бъдещето на България са неразривно свързани и стартират тук, в България! За смяната обаче, която всички желаем би трябвало да се създадем предпоставки. Задължителна предпоставки за смяна, за почтено участие на България в Европейски Съюз е отстраняването на ГЕРБ от власт, добави Георгиев.
В хода на полемиката Чорбанова съобщи, че след 12 години участие в Европейски Съюз българите нямат равни права с европейските жители. „ Европа си затвори услужливо очите пред бедността и задълбочаващите се обществени неравенства в нашата страна. За това ние ще настояваме в Европарламента за равно възнаграждение на равно положен труд за всички жители в Европа, което ще даде глътка въздух на нашата обществената система, сподели тя. - Ние ще настояваме за равнопоставено присъединяване на България в районни партньорства, които да ни дадат опция да черпим по-големи прерогативи от механизмите за подкрепяне на страните - членки.

Необходими са ни партньорства, които ще доведат до придобивки за страната, които ще имат директно влияние върху подобряването на живота на всеки един български жител. "
Татяна Дончева напомни какъв брой е значимо българите да упражнят правото си на глас на 26 май и прикани пловдивчани да поддържат прогресивните и извънсистемни играчи, тези които се опълчват на статуквото. Тя означи, че е в ръцете на жителите да не разрешат повече да бъдат ръководени от „ еднокнижници ". Изрази своето учудване от типа на Пловдив. „ Как е допустимо централният площад да Европейската столица на културата за 2019 година да е строителна площадка през май? Кога ще бъде подготвен? Защо управляващите в италианския град Матера съумяха да се провеждат в точния момент? ", попита водачът на Движение 21. След това изрази вяра, че в новия Европейски парламент демократично определените и изпратени от българските жители евродепутати ще могат да формулират и отстояват политиките, които са нужни на всички нас, а освен тези, които обслужват държавните управления.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР