Гласът му е като стара мелодия, която отвежда отвъд времето.

...
Гласът му е като стара мелодия, която отвежда отвъд времето.
Коментари Харесай

Пея като актьор и танцувам като патица ~ Джеръми АЙРЪНС

 Jeremy Irons 1

Гласът му е като остаряла мелодия, която води оттатък времето. Осанката му – аристократична. Затова и атмосферата на сериала „ Борджиите " му пасва като кадифена ръкавица. Той може да бъде изверг, когато се изправя против Брус Уилис в „ Умирай мъчно 3 ", само че публиката го обожава поради деликатното, благородното, съвсем изящното в този извънреден артист. „ Лолита ", „ Мисията ", „ Къщата на духовете ", „ Да бъдеш Джулия ", „ Открадната хубост ", „ Венецианският търговец ", „ Смъртоносна връзка ", „ Обрат на ориста ", „ Щети ", „ Кафка ", „ Китайска кутия ", „ Желязната маска ", „ Небесно царство ", „ Казанова ".
На 67 години Джеръми Айрънс живее със брачната половинка си Шиниъд в петвековен палат в Ирландия – старомодно и очарователно. Това не му пречи да препуска лудо със своето „ Дукати ", което назовава „ Ферари на две колела ". За работата и живота, споделено от огромния британски артист.

 Jeremy Irons 3    Jeremy Irons 4  Jeremy Irons 2

Да бъдеш артист е доста по-просто, в сравнение с да живееш нормален живот. Знаеш накъде води сюжета, само че не знаеш накъде ще те води живота.

Лесно е да си харизматичен, когато към теб е цялостно с гримьори, стилисти, осветители и режисьор, който избира единствено най-хубавите повторения.

Искам да пребивавам в свят, в който мога да бъда самия себе си, да върша това, което искам, където аз не преча на другите и никой не пречи на мен.

Киноиндустрията в Холивуд от дълго време се дирижира от сътрудници и счетоводители и нещата са доста елементарни – всеки артист е въведен в компютъра им под избран номер. Те поглеждат в графата „ Джеръми Айрънс ", а там е написано какъв брой са проработили последните ми пет кино лентата. Да предположим, че е нужно да се снима филм с бюджет 20 милиона $, което e относително малко. И в случай че по техни сметки Джеръми би трябвало да получи 9 милиона, а режисьорът 5 милиона, то всичко останало ще иде за основна женска роля. Ето по този начин в днешно време се организират кастингите.

Никога не съм удовлетворен от работа си. Мисля, че мига в който усещам задоволство, това за мен ще бъде краят.

Актьорът има едно голямо предимство пред множеството хора – той умее да съпоставя и опълчва. Работа му го учи на това.

Камерата харесва очи, които са живели и описват история.

Много е елементарно да нараниш прочувствен човек с думи. А актьорите, да, те са прекомерно прочувствени.

Имам дневник, в който си протоколирам някои мисли. Нужни са ми, с цел да ми припомнят кой съм. Ето една от тях – „ За да живееш отвън закона, би трябвало да си благоверен човек ". Аз в действителност не обичам законите. Но съм сигурен, че даже да не ги обича, човек би трябвало да се подчинява на законите вътре в себе си, да съблюдава своя код на достойнството. И нито едното, нито другото не значи, че има право да нарушава спокойствието на другите.

Харесвам непредвидените дребни наслади, а времето в Ирландия от време на време подмята такива. Харесва ми просто да се събудя заран и да видя през прозореца, че денят е явен и прекрасен. Тук в Ирландия, това е рядко наслаждение.

Разкошът за мен – това е опцията да получа нещо, което не мога да си разреша за непрекъснато, нещо, с което не мога да привикна, само че което не преустановявам да искам.

Не обичам новите нещи, не обичам градовете. Аз съм същински селяндур.
Понякога, когато попадна в някой мегаполис съм покъртен от мащабите на мястото, от това, че хората мечтаят толкоз самоуверено.

Аз съм необикновен късметлия и считам, че е тъй като прекомерно рано разбрах, от какво нуждая се. И постоянно съм се стремил към това, което е в действителност скъпо. Смятам, че е неправилно да се стремиш към неща, чиято стойност е съмнителна – към популярност, благосъстояние или победа. Макар че, успехите биха могли да са много вълнуващи.

Нужно е колкото се може по-рано да приемеш мисълта, че хората напълно не са длъжни да се съгласяват с теб. Дори не са длъжни да те слушат.

Аз съм прекомерно комплициран човек, моята жена също е задоволително комплицирана. Не ни е елементарно да живеем дружно, само че всякога, когато преодоляваш несъгласията, връзката става по-здрава.

Моите ръце – моите ръце ми служат прелестно. Те са положителни служащи, оправят се сносно в градината, помалко свирят на пиано и не доста на китара.

Не имам вяра в усилената работа. Ако нещо е мъчно, оставете го. Нека то самò пристигна при вас, дано се случи...

 Jeremy Irons 5

Снимки ~ flickeringmyth.com, fansshare.com, blackocean.ch, jeremyirons.net

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР