Гласът ми трепери, никога не плача, но това е много

...
Гласът ми трепери, никога не плача, но това е много
Коментари Харесай

Датчанка покори Мелбърн и пак е № 1

Гласът ми трепери, в никакъв случай не рева, само че това е доста прочувствен миг – разгласи просълзената Каролин Вожняцки, която стигна от третия опит до първата си купа за Големия шлем. – Това е сбъднатата ми фантазия.

Успехът в Мелбърн изстреля датчанката още веднъж до №1 в света след 2010 година
На финала на откритото състезание на Австралия шампионката надделя досегашната лидерка в света Симона Халеп със 7:6, 3:6, 6:4. А румънката трябваше да се помири с трети изгубен край от шлема.
„ Съжалявам, че трябваше да печеля в този момент, само че съм сигурна, че ще имаме още доста срещи в бъдеще – обърна се към Симона датчанката. – Невероятен мач, невероятна борба. “
Вожняцки към този момент има 5 победи от 7 мача против Халеп, като датчанката е спечелила последните четири дуела. За Каролин това е 28-ма купа на сингъл, която е и най-ценната. Тя й донесе чек за $3,2 млн., а финалистката се задоволи с $1,6 млн.

Румънката не скри разочарованието си, само че отдаде заслуженото почитание на съперничката си.
„ Тъжна съм, че не завоювах, само че Каролин беше по-добра от мен – съобщи Халеп. – Не съумях от третия опит, само че може би четвъртия път шансът иска ми се усмихне. “
Същевременно Себастиан Корда, наследник на чешката легенда Петер Корда, завоюва купата при юношите. На финала първенецът, който във втория кръг отстрани нашия Адриан Андреев, победи Цен Чун Син (Тайван) със 7:6, 6:4. И посвети триумфа на своя татко, навършил 50 година на 23 януари. Точно преди 20 година Корда-старши победи в Мелбърн при мъжете.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР