Гладолечението на легeндарната Лидия Ковачева е един от най-невероятните и

...
Гладолечението на легeндарната Лидия Ковачева е един от най-невероятните и
Коментари Харесай

Диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко

Гладолечението на легeндарната Лидия Ковачева е един от най-невероятните и сполучливи способи за филтриране, изцеление, подмладяване на тялото и оказва помощ при безусловно всички болест. С лечебния апетит освен ще свалите качествено и трайно килограми, само че и ще излекувате тялото си, ще подмладите организма си и ще си възобновите имунните и витални сили. Хиляди хора вършат това в последните години в клиниката на доктор Емилова, само че може да го извършите и сами вкъщи. Запознайте се с цялостния режим и го спазвайте прецизно, с цел да не постигнете противоположен резултат и да навредите на здравето си, написа struma.bg.

Гладуването за избран интервал от време е по принцип доста остарял и от дълго време прочут способ за лечение на всевъзможни заболявания. Във времето, в което ние живеем, е съзнателно позабравен, заради маркетинговата акция на фармацевтиката, аптекарския и „ докторския “ бизнес. Съществуват доста способи за недояждане и всеки може да ги прави стига да има малко повече от едно зрънце воля. Тук ще опишем най-приятния и най-лесния способ на Лидия Ковачева – недояждане с плодове и билков чай.
Какво се яде
Спира се всевъзможен тип храна, като се приема само до 800 г плодове (общо за деня) и билков чай (може да е овкусен с мед и лимон). Чаят и плодовете се редуват през 2 часа, като не се одобряват дружно, заради ферментацията, която би се образувала следователно. По-малко от тези количества може, само че не и повече. Ако се храните с повече от 800 г дневно, лечебният резултат би бил доста муден.

Как работи
При всяко едно недояждане организмът включва механизма за „ автоизхранване “. Какво значи това? Когато спрем да одобряваме големите количества храна, а стартираме да одобряваме напълно малко плодове, сок или чай или изобщо нищо, организма стартира да разгражда лични нездравословни тъкани, шлаки и заболели кафези, т.е. той стартира да се самопочиства като ги разгражда и унищожава и по едно и също време с това си набира сила. Всеки от нас с години натрупа отрови, нездравословни субстанции, тлъстини и като не сме дали късмет на тялото ни да си почине от непрекъснатото разграждане на храна, то натрупа нездравословните субстанции от храната под дърво и камък (с концепцията, че по-късно ще се занимае с тях, само че това по-късно по този начин и не идва). По време на гладуването в нашето тяло стават 2 процеса – разграждане на нездравословните тъкани и кафези и създаване на нови, здрави такива.
Колко време се съблюдава
Колко дълго – всеки самичък дефинира продължителността, като с цел да има цялостен лековит резултат, тя е 20 дни 2 до 4 пъти в годината. Но даже и за по-кратко време резултатите са невероятни. Още от втория ден на гладуването стартират да се разграждат мастните натрупвания към талията и ханша, от 8-ия ден стартират да се разграждат токсичните натрупвания във вътрешните органи, налепите в дебелото черво изчезват, разграждат се неприятните тъкани в черния дроб и далака, бъбреците се почистват, натрупванията по стените на кръвоносните съдове, натрупванията по ставите и прешлените, и по този начин всички органи и кафези един по един се почистват и възобновяват. След 15-16 ден на гладуването идва ред и на очите и ушите. Затова срокът за най-пълноценно недояждане е към 20 дни, с цел да се даде късмет на тялото сполучливо да почисти всички системи и органи.
Какъв е резултатът
Резултатът – всеки ден от режима осезаемо ще започнете да сваляте килограми. Ако сте с огромно наднормено тегло свалянето на килограми ще е по-видимо. А в случай че сте в норма за целия интервал на осъществяване ще свалите общо 3-5 кг. Но не това е най-важното. Най-грандиозния резултат от този режим е, че ще се излекувате физически, душевен и прочувствено. Здравословното ви положение ще се усъвършенства неведнъж, сетивата ви ще се изострят, жизнеността и младостта ще се възвърнат, кожата ще засияе, имунната система ще се увеличи, всевъзможни нервни разтройства ще изчезнат (депресия, незаинтересованост, черногледство), даже забележете младите кариеси изчезват. В практиката на гладолечението по каквито и да е способи са лекувани всевъзможни заболявания. Във всяка част от вашето тяло ще усетите очевидно усъвършенстване.
Има ли опасности
Какво да очаквате по време на режима – първоначално може да ви е мъчно, ще изпитвате непрекъснат апетит, само че глада в действителност е от мозъка ви. Във вашето тяло има задоволително храна (дори си имате задоволително за 20 дни цялостно недояждане в случай че не и повече). Мозъкът е този, който е привикнал с навика непрекъснато да пъхате храна в устата си. Дори може да зародят „ болки “ от апетит, само че това се случва рядко. Режима по принцип е най-лекия и прелестен от всички типове гладолечения. Към средата на интервала може да почувствате разколебаване и вътрешна битка (мозъка ще ви споделя „ недей да продължаваш “, „ незабавно си хапни едно сиренце или едно саламче “), в случай че издържите на тези офанзиви по-късно ще сте доста признателни и удовлетворени от себе си. Друго, което може да очаквате, е кожата да се обрине мощно, акнето или екземите ви да пламнат още повече или да започнете да усещате болните си органи. Това единствено демонстрира какъв брой отчайваща потребност сте имали от подобен режим. Защо се случва по този начин? Кожата е най-големия отделителен орган и когато организираме недояждане се прави рисково обособяване на отрови посредством нея и посредством дебелото черво. Затова в първата половина на интервала всички проблеми ще се изострят, само че по-късно един по един ще затихват и оздравяват. Също очаквайте езика да стартира мощно да се полза, ще се покрие с бял, жълт налеп, което е още едно доказателство, че тялото ви е цялостно с отрови. Към края на гладуването той ще стане розов и ще спре да се полза.
Захранването е задължителнo
Ако смятате да вършиме какъвто и да е тип недояждане, без да извършите усърдно и качествено зареждане, изобщо не го започвайте. Захранването е извънредно значимо. Ако не го извършите както би трябвало, ще си навредите още повече.

Ден 1 от зареждането – протича общоприетоо както дните от режима, само че този път заменяме плодовете в едното хранене със сезонен зарзават. Най-добре да консумираме зеленчуците рендосани или на доста ситно нарязани, би трябвало доста усърдно да сдъвкваме. Не бива да се прибавят никакви овкусители – сол, оцет, подправки.

Ден 2 – същия като ден 1, количествата леко се усилват.

Ден 3 – към хапванията се прибавя 1 сварен картоф или някакъв зарзават, подготвен на пара.

Ден 4 – може да се премине на следния режим

заран – чай и по-късно плод

обед – дребна салатка без сол, може да се прибавят пресни подправки (магданоз, копър, 1 скилидка чесън)

следобяд – чай или плод

вечеря – още веднъж салата

Ден 5 – като ден 4

Ден 6 – към храненията може да се прибавят и зърнени храни (покълнало жито, пълнозърнест самун и др.)

Ден 7 – към храненията може да се включат и малко ядки.

Ден 8 – в случай че държите да ядете млечни артикули чак в този момент може да ги включите, само че напълно дребни количества.

Ден 9 – в този момент може да хапнете и малко бобови и варива (леща, грах, фасул).

Ден 10 – започнете да се храните по този начин:

до обяд – хапвайте нищо друго с изключение на билков чай, прясно изцеден сок, лимонен сок или някакъв плод. Сутрешната изобилна закуска не разрешава на тялото да се почисти от токсините и още веднъж стартира да ги складира. С плода, сока или чая му оказваме помощ в процеса на изхвърляне на токсините

обедно хранене – хапвайте лека жива храна и в никакъв случай не преяждайте

вечеря – и вечерята дано бъде лека и приятна и не доста късна, тъй като храната поета в късни часове остава цяла нощ в стомаха ни без да се разгради, стартира да ферментира, отделят се токсични газове, които се всмукват през стените на стомаха и червата и минават в кръвоносната ни мрежа и по тази причина заран като станем сме без сила, гади ни се, търсим двойното кафе, усещаме се по този начин като че ли сме бити цяла нощ, разсънваме се с неприятно въодушевление и света ни е крив. Ако сте гладни вечер, не е тъй като „ организма си желае своето “, а тъй като вие сте му основали този табиет. Всичко се свежда до нездравословни привички. Ако го привикнете на противоположното след време ще се чудите по какъв начин сте живяли по този начин изобщо.

Ако държите да ядете месо, включете го в менюто си последователно след 10-ия ден.

Ако вършиме 15-20 на ден недояждане зареждането би трябвало да е минимум 10 дни. Ако вършиме 10 на ден недояждане, зареждането би трябвало да е най-малко 5 дни.
Какво лекува
Гладолечението гладува безусловно всички заболявания, с изключение на в последна фаза на развиването им тъй като тялото няма да има задоволително време, с цел да се самоизлекува, само че има и доста случаи, макар безнадеждността, здравето се е възстановявало. Ето къс лист на неведнъж излекувани заболявания – хипертония, анемия, гастрит, колит, язва, запек, хемороиди, астма, синузит, кожни болести (акне, екземи, псориазис, алергични дерматити), заболявания на бъбреците, черния дроб и далака, артрит, генитални разстройства, импотентност, затлъстяване, разширени вени, неврози и депресии и още доста, доста други.
Колко постоянно да го правитe
Ако имаме тежки здравословни проблеми, е належащо да се създадат няколко курса от по 20 дни, като си вършиме отмора от 1-2 месеца. Ако ви е мъчно, може да започнете недояждане с 5 дни, след няколко седмици да извършите 10 на ден и по този начин последователно да увеличите до 20 дни. Когато през годината извършите няколко курса, идващите години е задоволително профилактично да гладувате един път на пролет и ще сте здрави дълго време по-късно (всичко зависи какво ви е менюто през останалото време). Добре е всяка седмица да гладувате за 1 ден, ето тогава в действителност ще постигнете ненадейно положително здраве, младост и дългоденствие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР