Гл. ас. д-р Йордан Кошев коментира разпространена информация в медии

...
Гл. ас. д-р Йордан Кошев коментира разпространена информация в медии
Коментари Харесай

Учен от БАН каза има ли бобри по Черноморското ни крайбрежие

Гл. ас. доктор Йордан Кошев разяснява публикувана информация в медии у нас за видяни „ живи бобри, пристигнали от Русия “ по Южното Черноморие

" Струва ми се смешно да се твърди за открити бобри по крайбрежието ни на Черно море. " Това съобщи гл. ас. доктор Йордан Кошев от Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания - Българска академия на науките (ИБЕИ), представен от Maritime.bg. Коментарът на учения е във връзка публикувана информация в медии у нас за видяни „ живи бобри, пристигнали от Русия “ по Южното Черноморие.

Д-р Кошев изследва популациите на бобрите у нас.

„ В България към този момент има бобри. Наблюдават се на съвсем всички острови на р. Дунав, както и в естествен парк Русенски лом “, разяснява той.

По думите му бобрите могат да оцелеят във водите на Черно море.

„ Бобърът обаче е строго сладководен тип, освен това плува доста добре, мощно завързан е към брега. Няма да се остави да го завлече течението и да пътува с километри до нашата граница, с цел да излезе на брега на Черно море “, съобщи още доктор Кошев.

Той акцентира, че в ИБЕИ - Българска академия на науките няма данни за открити бобри по Черноморското крайбрежие и добави, че евентуално става дума за информация с ниска степен на меродавност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР