ГКПП „Илинден“ – „Ексохи“ ще остане затворен и днес. Според

...
ГКПП „Илинден“ – „Ексохи“ ще остане затворен и днес. Според
Коментари Харесай

Неприятна изненада на ГКПП „Илинден“ – „Ексохи“, който днес трябваше да отвори

Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “ – „ Ексохи “ ще остане затворен и през днешния ден. Според оповестено решение по отношение на продължение на ограниченията за ковид в Гръцки Държавен вестник затварянето е планувано до 15 септември.

„ Към момента границата остава затворена. Нямаме разпореждане за отваряне на пункта за тежкотоварни коли от през днешния ден 7 септември”, обявиха от граничния пункт, осведоми " ".

Според информацията българската страна е имала увещание от Гърция на най-високо равнище, че пункта ще бъде отворен от през днешния ден 7 септември за тежкотоварни коли.

Очаква се в границите на деня да бъде решен проблема и от на следващия ден Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “ – „ Ексохи “ да отвори за прекосяване на тежкотоварни коли. Всичко зависи от положителното предпочитание на Гърция да съблюдава обещанието си.

Собственикът на транспортна компания от Гоце Делчев Кръстьо Веселинков, заяви за Радио Благоевград, че пунктът продължава да бъде затворен, а хората от бизнеса остават в протестна подготвеност.

От Регионалната дирекция на Гранична полиция – Смолян не удостоверяват информацията, че от през днешния ден се възвръща прекосяването на тежкотоварни коли.

Влизането на туристи в Гърция е допустимо през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ – „ Промахон “ с негативен РCR тест за ковид, изработен през последните 72 часа преди идването, както и по въздух, където тест не се изисква за гръцки жители и чужденци с документи за легален престой в Гърция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР