Гимнастичка продава златния си медал, а съперници на футболния терен

...
Гимнастичка продава златния си медал, а съперници на футболния терен
Коментари Харесай

Златното момиче Катрин Тасева продава златния си медал, за да спаси живот

Гимнастичка продава златния си орден, а противници на футболния терен застават един до различен в името на това да оказват помощ на собствен сътрудник състезател, показва NOVA.
 
Иван Тодоров, който е професионален футболист, е застрашен от ампутация на крайници. Надежда за лекуване фамилията намира в Турция.
 
Професионален състезател, обичан мъж, благополучен татко. И освен. За брачната половинка му Богдана Колева Иван е най-силният човек, който познава.
 
Последната година от неговия живот обаче слага на тестване силата и на духа, и на тялото му. „ Ние имахме доста сложен миг в нашето семейство, за жалост – тази година безусловно през няколко месеца загубихме и татко му, и майка му. И двамата се бориха с рак, за жалост – и двамата не съумяха да победят. За мен катализаторът на всичко това е стресът ”, споделя Богдана Колева.
 вик за помощ
Всичко стартира като бучка в коляното. Лекарите споделят, че е доброкачествена. Следват няколко интервенции. Но след загубата на родителите му, проучванията стават все по-лоши.-->
 
Накрая идва диагнозата - недоброкачествен сарком на костта и меките тъкани.
 
„ Единственото, което ни предложиха в България, е същественото решение в подобен случай  – ампутация на крайник. В дадения случай при него – младеж, състезател, за жалост, трябваше да му разбираем, че би трябвало да му отрежат крайници високо горе, което е потрес. Ние двамата сме минали през всичко и двамата дружно взехме решение да се борим за неговия крайник и за това да бъде пълностоен мъж, родител и това, което е бил постоянно – прелестен човек ”, продължава разказът.
 
Научили са го от спорта – в никакъв случай да не се отхвърлят - до победа. Иван и Богдана намират вяра в Истанбул. Цената на интервенцията е 50 000 евро, само че разноските ще набъбнат неведнъж от последващото лекуване.
 
„ Решихме да споделим във Фейсбук с наши другари, концепцията беше просто в нашия кръг да споделим какво ни се случва, с цел да ни оказват помощ. И това, което се случва през последните 24 часа, тъй като качихме поста на обяд е…чудо ”, показа Богдана.
 
За броени часове, половината от първичната сума към този момент е събрана. Публикацията прочита и златната ни медалистка – Катрин Тасева.
   Публикувахте от в 
„ Много мощно ме докосна и се трогнах. И първото нещо, което си помислих е, че мога да направя някаква щедрост с орден или апарат. Тъй като и двамата сме спортисти и знаем какво ни коства всички тези ограничения, старания и какво значи да бъдеш първенец ”, сподели гимнастичката.
 
Катрин взема решение да предложи на търг най-ценното – първия и единствен златен орден.
 
„ Този орден е доста скъп и доста безценен, тъй като първо е първият ми златен орден от международна купа и го завоювах пред родна аудитория. За мен това беше голямо благополучие.  Мисля, че няма да ми липсва медалът като предмет. Като знам защо го върша и някак си се усещам щастлива и няма да усетя неналичието на този орден ”, показа златното момиче.
 
А претенденти за медала не липсват. Сред тях е даже бащата на гимнастичката.
 
„ Той по този начин много ме трогна, обаждайки ми се през днешния ден: „ Моля те, дано медалът остане в нас, аз ще дам пари ”. Но има хора, които просто ще дадат доста по-голяма сума и аз съм сигурна, че този орден иска ми се върне в пъти повече ”, сподели още Катрин Тасева.
 
„ Жестът, който прави Катрин, е нещо неописуемо, тя заслужава най-голямото почитание, което може да бъде поднесено ”, благодари Богдана Колева.
 
Не единствено Катрин, само че и футболисти, които другояче са противници на терена, провеждат дружно шампионати в помощ на своя другар.  А за фамилията на Иван това е не просто финансова поддръжка, а значимото обръщение, че не са сами в тази борба. И занапред споделят, че даже и един лев от горната страна да съберат, ще дарят на собствен ред на други хора в потребност.
 
Ако имате предпочитание и опция да помогнете на Иван, ето данните на сметката за набиране на средства:
 
Иван Венциславов Тодоров
BG86CECB979010B6433100
Централна кооперативна банка
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР