Гилдията на актьорите обяви номинациите за годишните си награди, съобщиха

...
Гилдията на актьорите обяви номинациите за годишните си награди, съобщиха
Коментари Харесай

Гилдията на актьорите обяви номинациите за годишните си награди



Гилдията на актьорите разгласи номинациите за годишните си награди, оповестиха международните осведомителни организации.

" Домът на Гучи ", " Белфаст ", " CODA: Дете на глухи родители ", " Крал Ричард " и " Не поглеждай нагоре " са номинирани за водещата премия за най-хубав актьорски състав във филмовите категории.

Призът за най-хубава актриса ще си оспорват Лейди Гага за " Домът на Гучи ", Джесика Частейн за " Очите на Тами Фей ", Оливия Колман за " Непознатата щерка ", Дженифър Хъдсън за " Респект " и Никол Кидман за " Да бъдеш Рикардо ".

Носителят на оценката за най-хубав артист ще бъде определен всред Уил Смит за " Крал Ричард ", Дензъл Уошингтън за " Трагедията на Макбет ", Хавиер Бардем за " Да бъдеш Рикардо ", Бенедикт Къмбърбач за " Силата на кучето " и Андрю Гарфийлд за " Тик, так...Бум! ".

В категорията за най-хубава актриса в поддържаща роля са номинирани са Кирстен Дънст за " Силата на кучето ", Ариана ДеБоуз за " Уестсайдска история ", Катрина Балф за " Белфаст ", Кейт Бланшет за " Улицата на кошмарите " и Рут Нега за " Преминаването " ( " Passing " ).

В категорията за най-хубав артист в поддържаща роля са номинирани Бен Афлек за " Барът на Тендър ", Брадли Купър за " Лакрицова пица ", Трой Коцур за " CODA: Дете на глухи родители " ", Джаред Лето за " Домът на Гучи " и Коди-Смит Макфий за " Силата на кучето ". Коцур е първият ням артист, който получава независима номинация от Гилдията на актьорите, отбелязва Асошиейтед прес.

Поредиците " Наследниците ", " Историята на прислужницата ", " Игра на калмари ", " Сутрешното шоу " и " Йелоустоун " пък са с номинации за водещата премия на Гилдията на актьорите за най-хубав актьорски състав в ефирен трагичен сериал.

Претендентките за наградата за най-хубава актриса в ефирен трагичен сериал са Дженифър Анистън за " Сутрешното шоу ", Джун Хо-йон за " Игра на калмари ", Елизабет Мос за " Историята на прислужницата ", Сара Снук за " Наследници " и Рийз Уидърспун за " Сутрешното шоу ".

Наградата за най-хубав артист в ефирен трагичен сериал ще си оспорват Браян Кокс за " Наследници ", Били Кръдъп за " Сутрешното шоу ", Киърън Кълкин за " Наследници ", Ли Джун-дже за " Игра на калмари " и Джеръми Стронг за " Наследници ".

Номинираните продукции за най-хубав актьорски състав в ефирен комедиен сериал са " Великата ", " Хитрини " ( " Hacks " ), " Методът Комински ", " Само убийства в постройката " и " Тед Ласо ".

С номинации за най-хубава актриса в ефирен комедиен сериал са Ел Фанинг за " Великата ", Сандра Оу за " Столът ", Джийн Смарт за " Хитрини ", Джуно Темпъл за " Тед Ласо " и Хана Уодингам за " Тед Ласо ".

В категорията за най-хубав артист в ефирен комедиен сериал ще се съревновават Майкъл Дъглас за " Методът Комински ", Брет Голдстийн за " Тед Ласо ", Стив Мартин за " Само убийства в постройката ", Мартин Шорт за " Само убийства в постройката " и Джейсън Съдейкис за " Тед Ласо ".

Номинациите оповестиха актрисите Росарио Доусън и Ванеса Хюдженс онлайн в Инстаграм. Виртуалното оповестяване на претендентите за оценките се наложи поради растежа на инфектираните с новия ковид.

Наградите на актьорската колегия се считат за стабилен знак за триумф на " Оскар " -ите, защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и просвета.

Церемонията за 28-ите годишни награди ще се състои на 27 февруари в Санта Моника, Калифорния. Тя ще се излъчва от телевизионните канали TNT и TBC.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР