Гигантски ягоди произведоха японски земеделци от северната провинция Ниагата. Всеки

...
Гигантски ягоди произведоха японски земеделци от северната провинция Ниагата. Всеки
Коментари Харесай

Японски ягоди-гиганти едва се побират в ръката

Гигантски ягоди създадоха японски земеделци от северната провинция Ниагата. Всеки от големите плодове е с не по-малко тегло от 60 грама и мъчно се побира в ръката на човек, написа английският вестник Телеграф.

Очаквано необикновената продукция незабавно е влезнала в полезрението на опитните предприемачи на азиатския остров и компанията Ичиго Ко, занимаваща се с търговия на селскостопански артикули, е изкупила съвсем цялата годишна продукция на японските селяни.

Плодовете, които имат размери почти колкото незначителен шоколад или ултрафин смарт телефон, сега се търгуват единствено и само в Интернет. Цената на една ягода е 1000 йени /8 долара/, само че може да се купи единствено цяла кутия с шест ягоди.

В началото на тази година международната преса имаше и различен мотив да приказва за японските ягоди колоси. Тогава бе строшен 32-годишният връх на Англия за максимален представител на вкусния плод.

Японският производител Коджи Накао, също от провинция Ниагата, съумя да отгледа ягода с тегло 250 грама, 8-сантиметрова височина, дебелина 12 см и обиколка - 30 см.

 Ягоди

Червеният плод бе от сорта Amaou. Проверката на специалистите от Рекордите на Гинес тогава сподели, че рекордьорът се е образувал от сливането на няколко обособени плода, образувайки гигантска ягода.

Въпреки ненормалния си размер и необикновен външен тип, ягодата е запазила своите вкусови качества. Дъщерята на Накао, която я е пробвала първа, показа, че плодът има великолепен усет.

Правителството на Япония отделя специфични дотации за производителите на ягоди от сорта Amaou в провинция Ниагата.

Целта е създадените там плодове да се трансфорат в разпознаваема марка по международните пазари и да се обезпечи прехранване за локалното население.

Начинанието все още е сполучливо, тъй като в последните години в страната на изгряващото слънце се наложи модата особено опаковани великански плодове да се подаряват за рождени дни, сватби и кръщенета.

Предлаганите плодове са особено усъвършенствани и цената им от време на време доближава до 50 хиляди йени или 3240 $ за плод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР