Гигантски, невиждани досега паяци с размер от цели 8 сантиметра,

...
Гигантски, невиждани досега паяци с размер от цели 8 сантиметра,
Коментари Харесай

Гигантски паяци нападнаха американския щат Джорджия

Гигантски, невиждани до момента паяци с размер от цели 8 сантиметра, нападнаха американския щат Джорджия. Все повече поданици на щата се опасяват да излязат, защото паяжините им са големи и могат да задушат човек.

Откритият в Съединени американски щати инванзивен тип Trichonephila clavate, чиято татковина е Източна Азия, плете големи паяжини, които могат да доближат и до три метра в диаметър. Жители на щата се оплакват, че намират стотици такива паяжини в парцелите си.

В последните седмици съществена тематика на мнения в обществените мрежи са възмущения от това какъв брой бързо и всеобщо се развъжда паякът.

Уил Хъдсън – локален гражданин от град Уинтервил, счита, че е умъртвил повече от 300 паяка от типа в дома си. И се оплаква, че предният двор на къщата му е станал негоден. „ Хората не могат да излязат от домовете си заран поради големите паяжини-мрежи, които могат да убият човек “, възмущава се ентомологът от Университета на Джорджия.

Далечен родственик на този жанр паяци е бил открит в Джорджия на 80 благи североизточно от Атланта още през 2014 година Видът се оказа извънредно инванзивен и към този момент е завзел територии в Южна Каролина. Според Хъдсън насекомото занапред ще се популяризира в южната част на Съединени американски щати.

Експерти чакат насекомото да се популяризира всеобщо и в Европа. Към момента типът е видян в Япония, Китай, Корея и Тайван.
Етномолози смятат, че паякът не е рисков и хапе единствено когато се усеща заплашен, само че може да бъде от изгода за унищожаването на комари, мухи и най-много миризливки, които в последните години са необикновен проблем за земеделските култури по целия свят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР