Гигантска дупка се отвори в град във Флорида и погълна

...
Гигантска дупка се отвори в град във Флорида и погълна
Коментари Харесай

Гигантска дупка поглъща къщи и път в САЩ

Гигантска дупка се отвори в град във Флорида и погълна няколко къщи, лодка и част от близкия път.

Явлението не е извънредно, случва се в целия свят, нормално е резултат от ерозия на скални маси, породена от подпочвени води.

30-метрова дупка зейна на улица в Китай, има липсващ

Вратата към подземния свят в Сибир се отваря

Това обаче е най-голямата дупка от този тип в района. Тя е необятна към 80 метра и е дълбока близо 20.

Жителите на прилежащите парцели са евакуирани, като управляващите са ги предизвестили, че дупката може да продължи да се уголемява. Първоначално тя унищожи единствено елементи от две къщи.



Геолозите в този момент би трябвало да дефинират дали дупката ще продължи да пораства, а управляващите ще почистят и обеззаразят водата в нея.

Този път явлението се размина без жертви. При отварянето на сходна дупка през 2013 година във района на Тампа, Флорида обаче умира човек. Това станало през нощта, до момента в който спял. Дупката безусловно погълнала спалнята му дружно с него.

Мащабно изследване от 2015 година разкрива, че макар че това е натурален естествен феномен, разнообразни човешки действия като огромното изпомпване на подземни води, дълбоките сондажи и така наречен фракинг, водят до появяването на от ден на ден такива дупки.

.@WFLA Sinkhole...crews will start work to remove debris from massive Sinkhole @PascoCountyFB #sinkhole pic.twitter.com/MjbpLXRQo7
— Eagle 8 HD Photo (@8_plamison) August 5, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР