Гигантът за електрически автомобили Тесла изтегля над 285 000 автомобила

...
Гигантът за електрически автомобили Тесла изтегля над 285 000 автомобила
Коментари Харесай

Тесла изтегля 285 000 коли от китайския пазар заради проблеми със софтуера

Гигантът за електрически коли " Тесла " изтегля над 285 000 автомобила от китайския пазар, откакто следствие откри проблеми със софтуера за подкрепяне на шофирането, които могат да причинят конфликти по пътищата, заяви държавният регулатор.

" Тесла " ще се свърже със засегнатите консуматори, с цел да надгради софтуера на автомобила си отдалечено гратис, се споделя в известието на Държавната администрация за контролиране на пазара.

Това е следващ удар за притежателя на компанията Илън Мъск, който е подложен на възходящ регулаторен надзор в Китай след няколко съдбовни пътни случая с коли на " Тесла " през последните месеци.

Автомобилният производител е цел на многочислени тъжби в обществени медии от китайски консуматори по отношение на проблеми с качеството и услугите, приключили с гръмък митинг на клиентите на автомобилното ревю в Шанхай през април.

Компанията на Мъск е извънредно известна в Китай, където продава един на всеки четири от колите си. Миналия месец " Тесла " разгласи, че ще сътвори център за данни в Китай след реакция на консуматори заради опасенията, че техните данни могат да бъдат предадени на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР