Гигантът в областта на музикалния стрийминг Spotify края на март

...
Гигантът в областта на музикалния стрийминг Spotify края на март
Коментари Харесай

Spotify надхвърли 500 млн. активни потребители

Гигантът в региона на музикалния стрийминг Spotify края на март е имал 515 млн. дейни консуматори месечно, което надмина упованията, до момента в който загубата от активността му се задълбочи.

Броят на платените клиенти на шведската компания също набъбна до 210 милиона, съобщи Агенция Франс Прес.

Анализаторите, запитани от Factset, чакаха общият брой на месечно дейните консуматори да доближи приблизително към 501 млн. души, а на плащащите клиенти - 207 млн. души.

В изказването си Spotify съобщи, че е отчела " най-силното " си първо тримесечие " от излизането си на борсата през 2018 година ", като съвсем всички индикатори за успеваемост са " надминали упованията ".

Компанията също по този начин регистрира оперативна загуба за първото тримесечие в размер на 156 млн. евро (172 млн. долара), спрямо оперативна загуба от 6 млн. евро година по-рано.

Според компанията разширението на загубата се дължи на по-големия брой чиновници спрямо година по-рано и на промени в обществените разноски.

През януари, след сходни стъпки на други колоси в софтуерната промишленост, стрийминг колосът разгласи, че редуцира към 600 работни места от общо към 10 000. Оперативните му разноски също бяха увеличени заради разноски, свързани с уволнения.

Подкрепени от възходящия брой консуматори, приходите - от които по-голямата част идват от платени клиенти - набъбнаха с 14% до три милиарда евро.

Това обаче не дава отговор на упованията на анализаторите за 3,4 милиарда евро.

От стартирането си до момента платформата единствено понякога е отчитала тримесечна облага и постоянно е отчитала годишни загуби, макар мощния растеж на броя на клиентите и преимуществото, което е имала пред съперниците си като Apple Music и Amazon Music.

За цялата 2022 година тя регистрира чиста загуба в размер на 430 млн. евро в съпоставяне със загуба от 34 млн. евро през 2021 година

През последните години Spotify влага и над един милиард евро в подкастинг, само че съгласно анализатори компанията към момента не е потвърдила, че вложенията дават резултат.

Нейното начинание в подкастовете също беше източник на несъгласия, като американската звезда Джо Роган беше упрекнат, че популяризира дезинформация в своите излъчвания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР