Гибралтар. Властите на Гибралтар призоваха спасителния кораб Водолей“ да плава

...
Гибралтар. Властите на Гибралтар призоваха спасителния кораб Водолей“ да плава
Коментари Харесай

El Pais: Гибралтар призова спасителния кораб „Водолей“ да плава под различен флаг

Гибралтар. Властите на Гибралтар приканиха избавителния транспортен съд „ Водолей “ да плава под друг байрак. Заплахата изненада плавателния съд, владеене на френските неправителствени организации “SOS Средиземно море “ и „ Лекари без граници “, които оповестиха,че апелите на Гибралтар са стимулирани от „ политически ползи “, написа електронното издание на вестник El Pais.
Според изказванията на НПО-тата, „ Водолей “ е в непрекъснат контакт с Гибралтар от юни и постоянно е изпълнявал всички нужни условия.
„ Гибралтарските управляващи нямат безусловно никаква съответна или справедлива причина за каквито и да е недоволства против „ Водолей “, съобщи Фредерик Пенард, началник на интервенциите на „ Доктори без граници “.
В момента корабът е в интернационалните води, на 32 благи от Италия и 32 благи от брега на Малта. След като в началото двете страни отхвърлиха да го одобряват, сходно на обстановката от юни, когато плавателния съд превозваше 630 мигранти, Малта разреши на кораба да хвърли котва в нейните пристанища, отбелязва изданието.
Решението пристигна, откакто шест страни-членки на Европейския съюз взеха решение да одобряват 141-те мигранти, които сега са на борда на „ Водолей “, както и още 205 души, качени в Средиземно море и 64, избавени в Малта. Съгласно съглашението, Испания ще одобри общо 60 души, Франция – също 60, Португалия – 30, Германия 50 и Люксембург 5, написа вестникът и прецизира, че близо половината хора на плавателния съд са малолетни деца без компаньон и две трети са от Еритрея и Сомалия.
El Pais отбелязва още, че вътрешният министър на Италия Матео Салвини е приветствал новината и е написал в „ Туитър “, че Рим е „ направил задоволително “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР