Ги Верхофстат Водещият евродепутат Ги Верхофстат иска Европейският съюз да

...
Ги Верхофстат Водещият евродепутат Ги Верхофстат иска Европейският съюз да
Коментари Харесай

Водещ евродепутат иска засилване на санкциите срещу Русия, но и за отваряне към Москва


Ги Верхофстат

Водещият евродепутат Ги Верхофстат желае Европейският съюз да ускори глобите против Кремъл, в случай че е належащо, само че също упорства за по-широка тактика за постигане до руснаците като цяло, съобщи Асошиейтед прес.

Лидерът на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Европейския парламент поддържа изгонването на съветски дипломати от страни в Европейски Съюз, само че сподели, че това не е задоволително.

Според него икономическото съдействие и визовата либерализация са също толкоз значими, колкото предприемането на сурови ограничения против съветския президент Владимир Путин и най-близките му съдружници.

Верхофстат съпостави това с Хелзинкския развой на разведряване през Студената война, когато се поддържаха отворени канали за контакти макар обстоятелството, че двете страни бяха насочили стотици нуклеарни бойни глави една против друга.

" Защо да не създадем огромно икономическо пространство от Лисабон до Владивосток? И в същото време да настояваме за промени в съветското общество за използване на върховенството на закона за народна власт, независимост на словото ", съобщи той в изявление за Асошиейтед прес.

" Политически промени в Русия против икономическо съдействие, което да предложим ", сподели Верхофстат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР