Гейбриъл Винер е оперен певец и полиглот от Чикаго, автор

...
Гейбриъл Винер е оперен певец и полиглот от Чикаго, автор
Коментари Харесай

Приложение за ускорено изучаване на чужди езици счупи всички рекорди в Kickstarter

Гейбриъл Винер е оперен артист и полиглот от Чикаго, създател на нашумялата книга Fluent Forever, отдадена на проучването на непознати езици. Той е бил пристрастен от лингвистиката, с цел да подкрепи кариерата си. За една година той научил немски, за пет месеца – френски и за 10 месеца – съветски език.
След огромния триумф на книгата Гейбриъл реши да сътвори едноименно приложение за смарт телефони, финансирането на което става посредством Kickstarter. Кампанията започва на 19 септември, до нейното привършване остават още 16 дни, а поисканата сума от $250 000 бе превишена един и половина пъти. По този метод планът Fluent Forever стана най-успешният в историята на този уебсайт за потребителско вложение.

Винер употребява напълно друг способ за проучване на непознатите езици, който не наподобява на методите в Duolingo, Babble или Rosetta. Първото, което се учи посредством Fluent Forever е произношението. Когато слухът свикне със звученето на новия език, граматиката и лексиката се учат доста по-лесно. Другата разлика е, че не се употребяват никакви преводи и се предизвиква мисленето на непознат език.

Гейбриъл смята, че основното предимство на Fluent Forever е опцията за основаване на лични бележки за запомняне на думи и изрази. Вместо потреблението на подготвени материали се употребява автоматизиран развой, в който автоматизирано се основават персонализирани образователни материали.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР