Гершкович беше арестуван на 29 март в уралския град Екатеринбург

...
Гершкович беше арестуван на 29 март в уралския град Екатеринбург
Коментари Харесай

Кореспондентът на Уолстрийт джърнъл Еван Гершкович остава още два месеца в руски арест

Гершкович беше задържан на 29 март в уралския град Екатеринбург по обвиняване в шпионаж, по което е застрашен от до 20 години затвор.  Руските управляващи го упрекват, наред с другото, в събиране на информация за отбранителната индустрия. Целият случай е засекретен. 

Журналистът отхвърля обвиняванията.

Случаят още повече обтегна така и така напрегнатите връзки сред Вашингтон и Москва след съветската инвазия в Украйна предходната година. Съединени американски щати обявиха, че Гершкович е " непозволено арестуван ".

През септември  " Уолстрийт джърнъл " разгласява, че президентът Владимир Путин желае освобождението на наемен палач от съветските специфични елементи, наказан за ликвидиране в Германия, в подмяна на американски пандизчии като репортера на вестника Евън Гершкович. Вестникът се базира на западни длъжностни лица. 

Москва изведе на напред във времето случая на Вадим Красиков в договарянията за замяна на пандизчии и сподели, че той е централен за всякаква договорка, споделиха западни източници пред " Уолстрийт джърнъл ".

Красиков простреля Зелимхан Хангошвили, чеченски въстаник и грузински жител, който съгласно Москва е взел участие в терористична офанзива в района на Северен Кавказ в Русия през 2004 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР