Героят на Джеф Голдблум в Джурасик Парк представи пред широката

...
Героят на Джеф Голдблум в Джурасик Парк представи пред широката
Коментари Харесай

Ново уравнение обяснява квантовия хаос

Героят на Джеф Голдблум в Джурасик Парк показа пред необятната аудитория генералната идея за теорията на хаоса. Този чудноват дял от математиката се занимава с високочувствителни системи, които са в положение да се трансформират фрапантно при най-малката смяна в събитията. Те са енигматични в доста връзки, само че учените са съумели да развият уравнение, което дава отговор на въпроса: по какъв начин се държи хаосът?

За да завършат тази амбициозна задача, учените от Университета Лунд са изследвали безредни положения на атомно ниво. В тази квантова среда субатомните частици не се държат по естествените правила на природата. Въпреки това, те са в положения на безпорядък, които въпреки всичко също наподобява са универсални. Квантовият безпорядък за разлика от този на макроравнище, се разказва като пояснение на неравномерното придвижване на електроните, ядрата, лъчите светлина или даже звуковите талази. Изследвайки този феномен, учените са гледали статистическите качества, които съществуват при разнообразни енергийни положения в безредна, квантова среда.

Според Владимир Осипов, академик от факултета по науки на Университета Лунд и един от създателите на проучването, „ в безредни квантови системи енергийните равнища се отблъскват и си въздействат едно на друго даже да са на далечно разстояние. “

Учените към този момент могат да показват безредното държание разказано посредством математиката в квантова система с съвършена акуратност: „ Да, към този момент имаме тъкмо уравнение. Аз персонално, в действителност съм сюрпризиран, че това въобще се оказа допустимо, “ споделя Осипов.

И до момента в който теоретичното схващане на тези дейности и взаимоотношения ще продължава да пораства, разбирането на хаоса има практични приложения да вземем за пример в създаването на финансови принадлежности, в мозъчната хирургия и даже в проучванията на Струнната доктрина. Досега беше невероятно да се дефинира характерно положение на квантов безпорядък, тъй като всяко число, вкарано в калкулацията можеше да докара до трагични промени и флуктоации, само че новото уравнение отстранява тези компликации, позволявайки на учените акуратно да разпознават характерностите на хаоса. Дори без капацитет за практични приложения, това изобретение фрапантно усъвършенства общото схващане на квантовата механика в квантова система.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР