Героите в днешната история са двама млади хора на около

...
Героите в днешната история са двама млади хора на около
Коментари Харесай

Шокираща среща на стари съученици. Съдбата понякога може да е жестока

Героите в днешната история са двама младежи на към 30 години. Срещата им е инцидентна – на улицата, откакто единият е спрял колата, която кара, до един неугледно облечен мъж с вълнена шапчица на главата и дълга метла в ръцете, с която сега чисти улицата. Младият мъж в колата наподобява солиден, с необятно лице и самоуверено изражение. Той явно е добър физиономист, защото разпознава в „ чистача “ на улицата собствен съученик от последния гимназиален клас, прочут като награден със златен орден първенец!

След няколко минути той също е разпознат от мъжът с метлата като повтарящ 11 клас съученик заради слаб триумф! Познали се, двамата оживено беседват, припомняйки си случки в учебно заведение отпреди десетина години и сърдечно се здрависват. Нещо гризе обаче двойкаджията, който се усеща сега надалеч по-успял в живота спрямо неговия съученик – първенец, облечен в работни облекла и чистещ улицата. И той напряко го пита с наяве предимство: „ Как я докара до такава степен, че да станеш махленски чистач?! “ Отговорът е обаче е неочакван: отличникът просто почиства уличното пространство пред дома си, тъй като дамата, която се грижи да това, е болна!

Съученикът в колата гледа със благоговение домът на „ отличника “ – това е една модерна, издигната в ориенталки тип двуетажна сграда, скрита зад високата арка в стените с впечатляващи орнаменти по нея! Самодоволното изражение се сменя със завистливо, още повече, че извършеният от него диалог по GSM демонстрира, че достижението му в живота е – водач на властник, обслужващ и неговото семейство… Несъмнено, „ отличникът “ с труда и гения си е постигнал огромни триумфи и е станал богат! „ Знаеш към този момент къде пребивавам – ела да се забележим “ – кани той своя съученик – водач. Ще пристигна ли обаче последният?…Може единствено да гадаем…

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР