Германците трябва да вземат пример от южноевропейската традиция на сиестата

...
Германците трябва да вземат пример от южноевропейската традиция на сиестата
Коментари Харесай

В Германия се появи идея за въвеждане на сиеста по време на горещини

Германците би трябвало да вземат образец от южноевропейската традиция на сиестата като метод да се помогне на служащите по време на честите интервали на горещини в страната, счита ръководителят на асоциация, представляваща чиновниците в публичното опазване на здравето, съобщи " Асошиейтед прес ".

Министърът на опазването на здравето на Германия реагира позитивно на предлагането във вторник, само че сподели, че фирмите и чиновниците ще би трябвало да решат дали да го одобряват.

Германия към този момент съумява да избегне температурите, тази седмица. Най-високата температура до момента тази година, 38.8 градуса по Целзий, беше записана в Бавария в събота. Оттогава градусите паднаха.

Все отново високите температури през това лято бяха задоволителни, с цел да накарат ръководителя на асоциацията BVOeGD, която съставлява чиновниците в публичното опазване на здравето в цяла Германия, да предложи страната да премисли работните си привички по време на горещи талази.

 Горещото лято в Европа може да изпрати туристите на по-хладни места Горещото лято в Европа може да изпрати туристите на по-хладни места

" Трябва да се ориентираме, когато е горещо, към методите на работа на южните страни. Да ставаме рано, да работим продуктивно заран и да имаме сиеста по обяд е идея, която би трябвало да приемем през летните месеци ", сподели Йоханес Нисен.

" Хората не са толкоз ефикасни при мощни горещини ", добави той. " Освен това неприятният сън при липса на изстудяване през нощта води до проблеми с концентрацията.

Германия няма традиция от типа на дългите следобедни почивки, които са нормални да вземем за пример в Испания.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах написа в " Туитър ", че " сиестата в жегата сигурно не е неприятно предложение ", само че даде знак, че държавното управление не има намерение да се намесва в казуса.

" Работодателите и чиновниците би трябвало сами да договарят за това ", написа той. " Със сигурност има смисъл от здравна позиция за доста специалности. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР