Германците повече се страхуват от политиките на президента на САЩ

...
Германците повече се страхуват от политиките на президента на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп плаши повече германците, отколкото К-19

Германците повече се опасяват от политиките на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в сравнение с от ковид, който разбута най-голяма стопанска система в Европа. Това демонстрира годишно изследване на настройките в Германия, предват международните информационни организации.

Страховете, че политиките на Тръмп могат да трансфорат света в по-опасно място засенчват икономическите терзания. 53% от интервюираните слагат американския водач отпред в листата им с паники, съгласно извършеното през юни и юли изследване за R+V.

Традиционно внимателните германци показват на второ, трето и четвърто място повишаването на живота, икономическата обстановка и разноските на данъкоплатците за погасяването на дълга на Европейски Съюз.

Коронавирусът е на седемнадесето място и единствено 1/3 от интервюираните са тормозят, че те или някой техен прочут може да се болести.
Проучването не разкрива какви аспекти от политиката на Тръмп тревожат германците, само че R+V цитира политолога Манфред Шмит от Хайделбергския университет, който показва външната политика на Тръмп.

Шмит, който поучава R+V в правенето на годишното изследване, уточни съответно комерсиалната война с Китай, офанзивите на Съединени американски щати против съдружници като Германия в областта на търговията и сигурността, изтеглянето на Съединени американски щати от интернационалното съдействие и борбата с Иран.

2400 германци са взели участие в анкетата "Страховете на германците ", която се организира от 1992 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР