Германското външно министерство е разкрило руска кампания за дезинформация в

...
Германското външно министерство е разкрило руска кампания за дезинформация в
Коментари Харесай

Германия разкри руска дезинформационна кампания в платформата X

Германското външно министерство е разкрило съветска акция за дезинформация в онлайн платформата X, някогашна Twitter. Целта на акцията е да се ускори недоволството против държавното управление и да се подкопае поддръжката за Украйна, оповестява през днешния ден осведомителното списание " Der Spiegel ", представено от БНР.

Експерти са анализирали известията в Twitter със специфичен програмен продукт по поръчка на немското министерство на външните работи и са разкрили голяма мрежа от подправени потребителски сметки, които популяризират наличие на немски език, оповестява списание " Шпигел ".

По време на следствието от 20 декември до 20 януари специалистите са разпознали повече от 50 000 подправени потребителски акаунта, които са разгласили общо над един милион туита на немски език.

В някои дни специалистите на немското министерство на външните работи са записали до 200 000 такива къси известия, което подхожда на към две известия в секунда. Постовете постоянно съдържали обвиняването, че немското държавно управление подценява личното си население, с цел да поддържа Украйна.

Направени са подправени профили на министъра на външните работи Аналена Бербок, която сякаш афишира завършек на поддръжката за Украйна.

Според експертите това е акция, която е почнала още през 2022 година под името " Двойник ". По това време Германия към този момент е била цел на офанзивите, дружно с други огромни европейски страни като Франция, Англия, Италия и, несъмнено, Украйна.

Опасенията са, че тази акция ще повлияе на изборите в страни като Германия и Австрия тази година. Франция също към този момент стачкува, че Русия популяризира подправени вести за да провокира протести в страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР