Германското приятелство с американския народ ще надживее настоящите политически различия,

...
Германското приятелство с американския народ ще надживее настоящите политически различия,
Коментари Харесай

Приятелството със САЩ ще надживее разногласията, каза германски министър на годишнина от берлинския въздушен мост

Германското другарство с американския народ ще надживее актуалните политически разлики, само че Германия също по този начин е задължена да се застъпва за демокрацията и свободата, съобщи през вчерашния ден външният министър Хайко Маас, представен от " Ройтерс ".

Отбелязвайки 70-ата годишнина от берлинския въздушен мост, Маас сподели, че доставките на храна и гориво в разрушения от войната Западен Берлин по време на руската обсада 1948-49 година са били крайъгълен камък в германско-американското другарство и че Берлин постоянно ще остане признателен.

Но политикът социалдемократ, който е сериозен към дейностите на Тръмп по редица въпроси, сподели, че наследството на въздушния мост допуска Германия и Съединени американски щати " да работят дружно за народна власт и независимост ".

" Вземаме тази отговорност доста на съществено ", сподели Маас, който този месец разкритикува " едностранната " външна политика на Тръмп и прикани Европа да си построи нови партньорства.

Германия и други страни от Европейски Съюз се заканиха да подхващат ответни дейности, в случай че Съединени американски щати усилят митата за импорт на коли - ход, който би засегнал европейските автомобилни производители.

" Отношенията са извънредно обтегнати ", сподели Ян Техау от организацията Германски фонд " Маршал ". Той означи, че честванията на годишнината - с присъединяване на австралийски, английски, канадски, френски, южноафрикански, новозеландски и американски военновъздушни екипажи - наподобяват по-семпли от предходни години.

Джереми Шапиро от организацията Европейски съвет за външни връзки сподели, че немските рецензии против Тръмп надалеч надвишават това, което е виждано в други интервали на различия със Съединени американски щати, в това число войната в Ирак през 2003 година

Американският дипломат Ричард Гренел употребява гала във Франкфурт, откъдето са изхвърчали доста от самолетите, доставящи муниции в Западен Берлин, с цел да призове за Германия и Европейски Съюз да отделят повече пари за защита.

Съветският водач Йосиф Сталин има упоритостта да откри надзор върху цялостен Берлин, само че американците, британците и французите вземат решение на 21 юни 1948 година да обединят своите окупационни зони в общо икономическо пространство с обща валута, немската марка, напомня " Франс прес ". В отговор руските войски блокират на 24 юни достъпа по суша и вода до Западен Берлин. За да спасят 2.2-милионното население на Западен Берлин, като в същото време избегнат въоръжен спор с Съюз на съветските социалистически републики, англо-саксонците основават този въздушен мост.

Общо 277 000 полета доставят към два милиона тона артикули от първа нужда и 78 души губят живота си, главно американски и английски летци. В последна сметка Съветският съюз отстъпва и поставя завършек на блокадата на 12 май 1949 година /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР