Германското правителство замрази повечето поети нови ангажименти за разходи, защото

...
Германското правителство замрази повечето поети нови ангажименти за разходи, защото
Коментари Харесай

Германия замразява нови разходи, бюджетната криза се задълбочава

Германското държавно управление замрази множеството поети нови задължения за разноски, тъй като обединението на канцлера Олаф Шолц се бори със задълбочаващата се бюджетна рецесия. Плановете на държавното управление бяха комплицирани от правосъдно решение от предходната седмица, което попречи на държавното управление да трансферира 60 милиарда евро неизползвани средства от пандемията за екологични начинания и може да лиши някои немски промишлени предприятия от поддръжка, с цел да запазят конкурентоспособността си в изискванията на слаба стопанска система.

Решението обтегна връзките в тристранната коалиция на Шолц, която опълчва Зелените, подкрепящи разноските, на ястребите от фискално консервативните Свободни демократи (СвДП) по въпроса дали да се преустановят наложените от самите тях ограничавания за набиране на нов дълг.

Министерството на финансите замрази бъдещите си задължения за разноски в съвсем целия федерален бюджет, както се вижда от писмо на държавния секретар по бюджетните въпроси, което демонстрира какъв брой съществено то приема евентуалните последствия за своите финанси, оповестява Reuters.
Реклама Шолц целеше да употребява финансите останали от COVID-19 за възобновяване на железопътната система, понижаване на енергийните разноски и вложение в бранша на електрическите автомобили.
Мярката се отнася за всички министерства и за фонда на стойност 200 милиарда евро, който беше основан за подкрепяне на фирмите в изискванията на пандемия и енергийна рецесия след нахлуването на Русия в Украйна. Фондът от 200 милиарда евро в този момент е заплашен и от вероятно правосъдно оборване от страна на опозицията от Християндемократическия съюз (ХДС), които предходната седмица заведоха сполучливо дело против фонда за климата на стойност 60 милиарда евро.

" Стъпката отразява нуждата на обстановката ", съобщи представител на Министерството на стопанската система по отношение на замразяването на бюджета. " Федералното държавно управление работи интензивно по намирането на решения. " Проблем с поддръжката за промишлеността В понеделник министърът на стопанската система Роберт Хабек предизвести, че решението на съда може да окаже съществено влияние върху способността на Германия да поддържа промишлеността в процеса на екологичен преход и да предотврати преместването на работни места и основаването на стойност в чужбина.

Това може да включва плануваните фабрики за чипове, разширението на веригата за доставки на акумулатори и декарбонизацията на стоманата, обявиха държавни източници в понеделник.
Реклама
а

Кевин Кюнерт, почитан член на Социалдемократическата партия на Шолц, се причисли към тези, които приканват държавното управление да спре конституционно закрепената дългова спирачка, с цел да усили разноските. Министърът на финансите Кристиан Линднер до момента се противопоставяше на сходна стъпка.

В явна демонстрация на единение обаче Хабек от партията на Зелените и министърът на цифровите технологии Фолкер Висинг от СвДП подчертаха положителните си работни връзки на конференция по цифрови технологии в Източна Германия във вторник. " За нас съдействието зад кулисите наподобява по същия метод, както и на сцената ", сподели Висинг.

Кевин Кюнерт, почитан член на партията на социалдемократите (СДП), се причисли към тези, приканващи държавното управление да отстрани дълговата спирачка. За момента финансовият министър Кристиан Линднер е срещу предлагането. Кюнерт съобщи, че замразяването на 60 милиарда евро от бюджета посредством " катурване на трансформацията на нашето общество, прекъсване на поддръжката към фирмите в интернационалната конкуренция и затова губейки работни места в Германия, това не е нещо, което СДП беше определена да прави ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР