Германското правителство призова гражданите да се разграничат от екстремистите и

...
Германското правителство призова гражданите да се разграничат от екстремистите и
Коментари Харесай

50 000 души протестираха в Кемниц срещу ксенофобията

Германското държавно управление прикани жителите да се разграничат от екстремистите и крайнодесните, които провокират безредици в Кемниц. Заради убийството на 35-годишен мъж преди седмица в града се организират шествия и митинги против бежанците.
В отговор десетки хиляди се събраха на концерт против расизма и ксенофобията. Концертът мина под мотото " Ние сме повече ". Много от феновете носеха плакати с надписи " Нацистите няма да ни победят ".
Опозиционната Социалдемократическа партия изиска от полицията и службите да следи деятелите на ксенофобската „ Алтернатива за Германия”, съобщи БГНЕС.
Националистическата групировка провежда серия от митинги и шествия поради убийството от бежанци на локалния гражданин Даниел Хелиг. Третата политическа мощ в страната оправда дейностите на своите последователи с публичната нетърпимост към всеки, които нарушава законите.
Напрежението във федералната република се ускори и от присъдата от единствено 8 години и половина затвор за афганистанец, умъртвил от ревнивост 16-годишната си немска другарка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР