Германското правителство прие текст на закон предвиждащ увеличаване на наказанията

...
Германското правителство прие текст на закон предвиждащ увеличаване на наказанията
Коментари Харесай

Германия увеличава наказанията за сексуални посегателства срещу непълнолетни

Германското държавно управление одобри текст на закон предусещащ увеличение на наказванията за причинители на полови похищения против малолетни, откакто през последните месеца в страната избухнаха няколко абсурда, заяви Българска телеграфна агенция.

Сексуалното принуждение ще се счита за закононарушение, наказуемо със затвор от 1 до 15 години, планува текстът, утвърден от кабинета. Досега това се смяташе за действие, наказуемо със затвор от 6 месеца до 10 години.

Проектозаконът, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание, планува и по-тежки санкции за разпространяването на детска порнография - от една до 10 години затвор, вместо от 3 месеца до 5 години, както е сега.

Планира се и възстановяване на превантивните ограничения.

"Приехме огромен пакет от ограничения, с цел да се борим с всички сили против тези свиреп дейности и да защитим по-добре децата ", сподели министърката на правораздаването Кристин Ламбрехт.

Германия, една от страните с най-ниските санкции за обезчестяване на деца в цяла Европа, беше разтърсена през последните месеци от поредност случаи на педофилия.



През май полицията на Мюнстер арестува 11 души в няколко елементи на Германия по съмнение за полово принуждение над няколко деца на възраст 5, 10 и 12 години и за снимане на тези действия. По-късно описът на обвинените доближи 21 души.

В началото на октомври мъж беше наказан на 12 години затвор от съд в Кьолн по обвиняване, че е управлявал огромна педофилска мрежа със седалище в Северен Рейн-Вестфалия и че на няколко пъти е насилвал щерка си, на няколко месеца. Друг случай се отнасяше до принуждение над деца, осъществявано от години в къмпинг в същия район. Този случай визира към 40 деца на възраст сред три и 14 години по време на осъществяване на закононарушенията и се смята за един от най-големите кавги през последните десетилетия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР