Германското правителство е заделило допълнителни един милиард евро от бюджета

...
Германското правителство е заделило допълнителни един милиард евро от бюджета
Коментари Харесай

Германия заделя един милиард евро за Украйна

Германското държавно управление е заделило спомагателни един милиард евро от бюджета си за 2023 година в поддръжка на Украйна, като парите са предопределени за отбрана против съветски хакерски атаки и събиране на доказателства за военни закононарушения, демонстрира документ, забелязан от Ройтерс.

Допълнителното систематизиране идва на фона на разногласия по отношение на това дали Германия би трябвало да усили даването на военна помощ на Украйна, която твърди, че се нуждае от офанзивни бойни оръжия, в това число танкове, с цел да се оправи с съветската войска, съобщи news.bg.

Германия е третият по величина боен донор на Украйна, въпреки и надалеч зад Съединените щати, чиито доставки на оръжия бяха от решаващо значение за триумфите на украинските въоръжени сили на бойното поле.

" Бюджетът на Украйна ясно демонстрира, че нашата поддръжка надвишава значимите и нужни доставки на оръжия ", сподели Робин Вагенер, народен представител от Зелените, който ръководи парламентарната група за Украйна.

" Инвестираме доста в мира в Европа и Украйна, " споделя той.

Част от парите ще поддържат екипи, регистриращи доказателства за нарушавания на човешките права и военни закононарушения, в това число тези, разкрити след изтеглянето на Русия.

Допълнителни пари ще отидат и за поддръжка на гражданското общество в по-широкия район, в това число отбрана на публицистите в Беларус, Русия и Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР