Германското правителство е върнало от Северна Сирия няколко заловени членове

...
Германското правителство е върнало от Северна Сирия няколко заловени членове
Коментари Харесай

Германия върна от Сирия заловени членове на Ислямска държава

Германското държавно управление е върнало от Северна Сирия няколко хванати членове на "Ислямска страна " (ИД), които имат немско поданство, съобщи ДПА.

Германски медии оповестиха през вчерашния ден, че три дами и техните деца, както и няколко сираци, са измежду хората, върнати от лагерите, ръководените от кюрдите. По данни на радио "Зюдвеструндфунк " общо 15 германци с хипотетични връзки с ИД са били предадени на немска делегация в Северна Сирия, като част от подготвяна от месеци интервенция.

Според вестник "Билд " немското външно министерство е наело под наем аероплан за връщането на своите жители.

Днес външният министър на Германия Хайко Маас удостовери, че държавното управление е провело връщането по филантропични аргументи на три дами и 12 деца от лагер в североизточнен регион на Сирия. Министърът не назова имената на дамите и децата, пристигнали през вчерашния ден със аероплан в Германия. "Билд ам зонтаг " заяви, че трите дами Мерве А., Ясмин А. и Леонора М. са напуснали Германия преди няколко години и са се включили към джихадистката ИД.

Също през днешния ден немската федерална прокуратура разгласи, че немска гражданка на име Леонора М. е задържана при идването си на летището във Франкфурт. Тя е упрекната в участие в задгранична терористична организация и осъществяването на хипотетични закононарушения против човечеството.

Маас изрази "голямо облекчение " от връщането на дванайсетте деца и три от техните майки в навечерието на Рождество Христово. "Това са филантропични случаи, изключително сираците и децата със болести ", акцентира той. По думите му интервенцията по репатрирането е осъществена в съдействие с финландските управляващи, които са върнали вкъщи шест деца и две дами.

Стотици европейци, доста от тях млади дами, са заминавали през последните години за Сирия и Ирак, с цел да се причислят към ИД. Някои от тях са починали, други са били арестувани от турските, кюрдските или иракските управляващи, които упорстват те и децата им да бъдат депортирани в Европа. Но държавните управления на европейските страни насилствено одобряват радикализирани поддръжници на ИД, а измежду популацията на тези страни има огромна опозиция против репатрирането на джихадисти, означи АП.

През ноември 2019 година немското държавно управление върна в страната жена, която е пътувала до територията, следена от ИД. Преди години Берлин приемаше единствено деца от лагерите в Сирия, напомни ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР