Германското правителство е предложило да инвестира 1 милиард евро в

...
Германското правителство е предложило да инвестира 1 милиард евро в
Коментари Харесай

Пазарлъци: Германия иска втечнен газ от САЩ, за да избегне санкции за „Северен поток-2”

Германското държавно управление е предложило да влага 1 милиард евро в два терминала за приемане на полутечен природен газ от Съединени американски щати в опит да убеди Вашингтон да се откаже от налагането на наказания по плана за газопровода " Северен поток-2 ", заяви БНР, базирайки се на обява в " Ди Цайт " (Die Zeit).

" В подмяна на това Съединени американски щати ще разрешат гладко завършване и потребление на " Северен поток-2 ", е декларирал немският вице-канцлер и министър на финансите Олаф Шолц в писмо, адресирано до министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, изпратено при започване на август, показва изданието. В писмото Берлин е подчертал, че " съществуващите правни благоприятни условия за наказания към момента не са изчерпани ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи през юли, че Законът за противопоставяне на американските съперници посредством наказания е обновен, с цел да включи и " Северен поток-2 ". От друга страна представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че глобите на Вашингтон " подсигуряват нелоялна конкуренция ", до момента в който Берлин го възприема като „ опит за изнудване “.

Въпросът за доизграждането на газопровода „ Северен поток-2 “ ще зависи от дейностите на Русия по случая с Алексей Навални. Това съобщи пред медии говорителката на немското държавно управление Улрике Демер. Нямаме нова позиция по плана. Ще се консултираме с сътрудниците от Европейски Съюз и НАТО за съразмерна обща реакция и ще вземем решение съгласно съветските изказвания, означи Демер. След като стана ясно, че Навални е бил токсичен в Руската федерация с химическото оръжие " Новичок ", в немското държавно управление имаше апели към Меркел да спре плана " Северен поток-2 ", с цел да глоби по този метод Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР