Германското федерално правителство обяви, че ще отпусне колосален помощен пакет

...
Германското федерално правителство обяви, че ще отпусне колосален помощен пакет
Коментари Харесай

Германия отпуска 50 млрд. евро в помощ на креативния и културен сектор

Германското федерално държавно управление разгласи, че ще отпусне грамаден спомагателен пакет за изобретателния и културен бранш в страната, който ще пострада най-вече от епидемията от ковид. Пакетът е на стойност 50 милиарда евро, написа ArtNet News.

Цялостната стойност на икономическата помощ за страната е 750 милиарда евро, написа Дойче веле.
Експерти за българите в Германия: Безплатно се лекуват единствено пациентите с риск за живота Там живеят хиляди наши сънародници, които нямат здравни застраховки
„ Знаем за компликациите, знаем за отчаянието. Културният бранш е формиран най-вече от хора на свободна процедура, които в този момент изпитват съществени проблеми с препитанието си. Помощта идва с допустимо минимум администрация “, съобщи министърът на културата на Германия Моника Грютерс.

Помощният пакет е формиран от три елементи, като е ориентиран към артистите на свободна процедура и дребните културни бизнеси. Той ще бъде под формата на грантове, които да оказват помощ за покриването на разноски – наеми на студиа, да вземем за пример. Пари ще бъдат разпределени и за медийно предприемачество в областта на културата, в това число и за вестници.

Освен паричните тласъци, всички актьори на свободна процедура ще получат безвъзмезден достъп до публично обезпечаване за период от шест месеца. В това число влизат и разноските по наеми, да вземем за пример, като по този метод държавното управление ще подсигурява, че „ никой няма да остане без покрив над главата “.

Снимка: Reuters

Законодателството също по този начин защищава наемателите да бъдат изгонени от своите хазяи при положение, че не могат да платят наема си. Заеми към банки също могат да бъдат преразглеждани, като фрийлансърите ще могат да изискат понижаване на вноските им.

Правителството утвърждава и пакет от ограничения, който разрешава да се отпускат парични заеми на дребни бизнеси. Кандидатстването към този момент е отворено.

„ Нашето демократично общество се нуждае от своя разнороден и неповторим културен и медиен пейзаж в тази историческа обстановка, която до неотдавна беше невъзможна. Креативният кураж на тези хора може да ни помогне да преодолеем рецесията. Трябва да използваме всяка опция да сътворяваме положителни неща в бъдещето. Поради тази причина важи следното: артистите са освен незаменими, само че и от първостепенна значимост, изключително в този момент “, съобщи министърът на културата в Германия.
Германия вкарва по-строги ограничения против COVID-19 Всяка федерална провинция обаче може да избере и въвеждането на по-твърди ограничения
По света

Междувременно Англия утвърди доста по-малък спомагателен пакет за артистичния бизнес на стойност 190 млн. $. Според скорошно допитване единствено във Англия половината от фрийланс кино и ТВ промишлеността в страната към този момент е изгубила пари. Според изследването 71% от фрийлансърите на територията на страната се тормозят, че няма да могат да платят сметките си поради пандемията от COVID-19.

За Съединените щати – музеят „ Метрополитън “ в Ню Йорк изиска от американското държавно управление да утвърди пакет от 4 милиарда $ в помощ на арт промишлеността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР